Hlavní obsah

Hvězdné války budou ve 3D

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celá sága Hvězdných válek bude převedena do 3D, oznámil americký režisér George Lucas. Epizoda jedna by se mohla dostat do kin už v roce 2012.

Článek

Statistiky napovídají, že 3D filmy zvedají návštěvnost kin, např. ve Velké Británii o osm procent. Úspěchy současných filmů jako Avatar, Alenka v říši divů, Shrek a Toy Story 3 nutí mainstreamové filmaře k tvorbě dalších 3D snímků.

George Lucas údajně čekal s převáděním Hvězdných válek do doby, kdy bude po světě dostatek 3D sálů, a taková chvíle už nastala. Reakce herců a fanoušků na předělávání sci-fi klasiky jsou ovšem rozpačité. Film může něco získat, ale něco také ztratit.

George Lucas režíroval první Hvězdné války už v roce 1977 a jeho slavná triková firma Industrial Light & Magic (ILM) teď bude pracovat na 3D verzi. John Knoll z ILM řekl, že dobrý výsledek zaručí to, že nebudou spěchat a udělají to pořádně.

"Je potřeba kritický a umělecký pohled a ohromný smysl pro detail, abychom dosáhli úspěchu. Není to něco, co by se dalo uspěchat... Budeme pracovat pomalu a použijeme všechno, co víme z estetického i technického hlediska, abychom přinesli lidem fantastický zážitek z Hvězdných válek."

Nového 3D kabátu by se mohly dočkat také starší díly Harryho Pottera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám