Hlavní obsah

Hvězda world music Habib Koité v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z hvězd world music, malijský zpěvák a kytarista Habib Koité, vystoupí se svojí kapelou Bamada v pondělí 23. března v pražském Paláci Akropolis.

Článek

"Podobně jako na loňském festivalu Colours of Ostrava přijíždí do Prahy představit své zatím poslední album Afriki, jednu z nejlepších afrických nahrávek roku 2007. Habib Koité, přezdívaný také jako „Eric Clapton z Mali“, propojuje západoafrickou griotskou tradici se západním rockem. Představuje hudebníka pro generaci posluchačů stávající se svědkem zhroucení kulturních bariér,“ říká Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

Koité hraje s kapelou převážně akusticky, kytaru spojuje s africkými nástroji a bubínky. Malijskou lidovou hudbu kříží s reggae, latinou či rockem. „Pracuji s malijskou tradicí, zároveň ale toužím po její moderní podobě. Chci otevřít okno mladé generaci, umožnit jí seznámit se s vlastními hudebními kořeny. Afriku až příliš drancuje západní popmusic,“ říká Koité.

Série Jazz Meets World uvede v Paláci Akropolis kromě Habiba Koitého 15. března izraelského kontrabasistu Avishaei Cohena a hned o den později brazilskou noc se saxofonistou Tony Lakatosem a jeho formací, a v dubnu a květnu další výjimečné hudebníky z oblasti fúze jazzu a world music.

Vstupenky na koncert Habiba Koitého, který začíná v 19.30, jsou k dostání v prodejně Jazz Meets World a v Paláci Akropolis za 380 Kč, v sítích Ticketstream, Ticketart, Ticketportal za 425 Kč a v síti Ticketpro za 450 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám