Hlavní obsah

Husa představí v Arše pět současných her

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Maratón pěti her současných autorů v podání brněnského divadla Husa na provázku se uskuteční tuto neděli v pražském divadle Archa. Jedenáctihodinové pásmo Kde Shakespeare můj? začne v jedenáct hodin.

Článek

Hry byly nastudovány letos v rámci cyklu Jirka Kniha hledá autora, jehož cílem byla i podpora současné dramatické tvorby. Hry byly uvedeny v prvním pololetí letošního roku. Z celkem sedmi nastudovaných jich bude pět uvedeno v neděli v Praze. Hry byly vybrány v soutěži.

Vladimír Morávek se chopil textu Josefa Pavla Trtílka Večer umělců, Ján Mikuš nastudoval vlastní text Ryba hoří. Břetislav Rychlík inscenoval text Karla Steigerwalda Hraj komedii.

Posledními dvěma inscenacemi je 12 způsobů mizení od Daniely Fišerové v režii Barbary Herz a To léto Ondřeje Novotného v nastudování Jana Mikuláška.

Na závěr maratónu, který bude v Praze uveden jen jednou, nedělní premiéra je i derniérou, zahraje skupina Meteor. Během programu dojde i na autorská čtení zúčastněných umělců Milana Uhdeho, Petra Kolečka a Karla Steigerwalda. Servírovat se bude i oběd a večeře.

Divadelní maratóny jsou specialitou Vladimíra Morávka a většinou nabízejí mimořádný zážitek. V tomto případě navíc podávají i obraz současné české dramatické tvorby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám