Hlavní obsah

Hudebníci obsazují střechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé počasí a uvolnění přísných omezení s sebou přináší možnost znovu vyrazit za kulturou pod širé nebe. Originálními místy, která si oblíbili hlavně hudebníci, jsou střechy a terasy velkých budov. Desítky koncertů proběhnou v Praze, další mimo jiné ve Zlíně.

Foto: Střecha Lucerny

Střecha Lucerny

Článek

Centrem letních koncertů v Praze je tradičně Lucerna. Organizátoři hudebních akcí je pro letošek spojili se západy slunce.

„Může se zdát trošku zvrácené za západ slunce vybírat vstupné, my jej ale na střechu vybírat musíme po celé ty tři dny otevřených dní. Díky nim jsme mohli střechu opravit a zpřístupnit a stále je co doopravovat,“ vysvětluje Ondřej Kobza, provozovatel Střechy Lucerny.

Foto: Střecha Lucerny

Ondřej Kobza a „jeho” západy slunce.

Pro letošek na ní vznikl také improvizovaný višňový sad, z něhož se dá dívat na Pražský hrad. V následujících dnech si tam západ slunce můžete vychutnat s hudebníky Janou Šteflíčkovou, Tomášem Mikou, Martinem Hrubcem nebo Vítem Horažďovským.

Celkově se v Lucerně odehraje 69 koncertů.

Za Nowakem a Svačinou do Zlína

Z dalších měst, kde hudebníci obsadili střechy, stojí za zmínku Zlín. 21. června tam proběhne střešní koncert ve 14/15 Baťově institutu. Hudební zážitek tam posluchačům nabídnou saxofonista Radim Nowak a kytarista Ondřej Svačina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám