Hlavní obsah

Hudba z Afriky i Peru. Festival Respect bude v září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější festival world music v ČR se odkládá. Respect se podle pořadatelů uskuteční v Praze na Rohanském ostrově 5. a 6. září. Snaží se udržet stejný program, drobným změnám se ale zřejmě nejde vyhnout.

Foto: Rachot

Somi

Článek

„Zveřejnění kompletního programu červnového Respect Festivalu bylo původně plánováno na březen. Bohužel těsně předtím byl vyhlášen nouzový stav, takže jsme oznámení odložili s ohledem na nejistý vývoj mimořádné situace,” vysvětlili organizátoři Respectu.

Letos chtějí představit hlavně ženské osobnosti world music. Vystoupit má kanadská inuitská umělkyně a aktivistka Tanya Tagaq, Afričanka Oumou Sangaré s aktuálním akustickým projektem, soul-jazzová zpěvačka Somi či první ženská virtuoska na africký tradiční nástroj kora Sona Jobarteh.

Z Etiopie zavítá do Prahy soulová zpěvačka Etenesh Wassie a vystoupí také  afghánská zpěvačka žijící v londýnském exilu Elaha Soroor se skupinou Kefay.  Lemma je desetičlenný ženský soubor hrající tradiční pouštní hudbu.

Jste šampióni. Queen poslali lidem antidepresivní hit z obýváku

Kultura

Dále mají vystoupit peruánští indiáni s elektrickými kytarami Los Wembler's De Iquitos či Ivo Papasov, někdy přezdívaný Miles Davis balkánského klarinetu. Afro-futuristický experimentální dub nabídne Fofoulah.

Vzhledem ke změně termínu může některý umělec vypadnout, ale organizátoři se snaží program zachovat. Vstupenky jsou do 30. dubna ke koupi za zvýhodněné ceny: dvoudenní za 550 Kč, dvoudenní rodinná za 700 Kč a jednodenní za 480 Kč. Předprodej probíhá v sítích GoOut a Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám