Hlavní obsah

Mezi celebritami v klipu skupiny Poletíme? létají exkrementy, padne i nejkratší modlitba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět celebrit je podivný, nemilosrdný a tvrdý. Zpívá o tom alespoň brněnská skupina Poletíme? ve své nové písničce Hvězdy těžký to maj. Ve videoklipu režiséra Radima Věžníka to pak místy doslova vře, a ne všechny momenty v něm jsou pro citlivé povahy. Dojde i na exkrementy nebo nejkratší modlitbu. Na Novinkách má klip premiéru.

Skupina Poletíme? v klipu k písni Hvězdy těžký to majVideo: Supraphon

 
Článek

„Když jsem tuhle píseň psal, myslel jsem na celebrity tak nějak celkově. Na ten nafouknutý svět, který je zdánlivě plný štěstí. Na tu dřinu, která vede k vrcholu, a na ještě větší dřinu se na něm udržet. Také na strach z toho, že lidi přestanete zajímat a bavit. Celebrity jsou vlastně takoví bohové z Olympu, které jsme si stvořili. Stejně jako všechno to papírové kolem nich, co se tváří jako nehořlavé,“ říká k písni zpěvák skupiny Rudolf Brančovský.

V doprovodném klipu si střihl hned dvojroli. Není v něm jen muzikant, ale také všemi obletovaný opičák, který proplouvá nablýskaným světem tak nějak po svém.

Foto: David Podrabský

Skupina Poletíme? se s tím v novém klipu nemaže.

Novinka leccos napovídá o charakteru nového alba, které skupina pokřtí 17. října v pražské Lucerně.

Osobitá poetika Poletíme? na něm bude nadále patrná a jasně rozpoznatelná. Lehce se nicméně změní celkový zvuk kapely. Přibyde energičnost, dynamičnost a v určitém smyslu i rockovost.

Zpěvák Rudolf Brančovský ze skupiny Poletíme?: Napsal jsem si píseň na svůj pohřeb

Kultura

Písnička a klip Kameny od kapely Poletíme? jsou o vodě a lásce

Kultura

Výběr článků

Načítám