Hlavní obsah

Killer Mike byl odveden z Grammy v poutech kvůli napadení ochranky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou známy podrobnosti o zatčení rapera Killera Mikea během galavečera předávání cen Grammy, který se odehrál v noci z neděle na pondělí v Crypto.com Areně v americkém Los Angeles. Americkou hudební hvězdu, která si z ceremoniálu odnesla tři vítězné gramofonky, odvedli policisté v poutech. Později byl Mike propuštěn a na konci měsíce ho čeká soud.

Foto: David Swanson, Reuters

Killer Mike s gramofonky, které si odnesl z letošního předávání Grammy.

Článek

Policejní mluvčí uvedl, že k zadržení rapera došlo po incidentu v místě předávání cen Grammy kolem šestnácté hodiny tamního času. Byl zatčen za přestupek, podle magazínu Newsweek napadl pracovníka ochranky.

Zdroje činné v trestním řízení uvedly, že osmačtyřicetiletý Killer Mike, vlastním jménem Michael Santiago Render, srazil osobu, která ho měla požádat o lístky do haly a nasměrovat ke kontrole. On se přitom snažil dostat na místo co nejdříve.

Současně i hudebník představil svou verzi celé události. „Setkali jsme se s přehnaně horlivým hlídačem, ale já i můj tým pevně věříme, že budu nakonec zbaven všech obvinění. Do té doby poslouchejte album Michael a jděte za svými sny,“ sdělil. K jeho zatčení došlo krátce před začátkem hlavního ceremoniálu.

Killer Mike získal Grammy za nejlepší rapový výkon, rapovou píseň a rapové album. Stalo se tak během části galavečera, která předcházela hlavnímu ceremoniálu.

„Ve dvaceti jsem si myslel, že je cool být drogovým dealerem. Ve čtyřiceti jsem začal litovat toho, co jsem udělal. V pětačtyřiceti jsem o tom začal rapovat. V osmačtyřiceti tu stojím jako muž plný empatie a soucitu ohledně toho, co jsem udělal,“ řekl již dříve Killer Mike, jenž je známý i tím, že se vyjadřuje k otázkám sociální spravedlnosti. Je také členem dua Run the Jewels.

Na Grammy uspěly ženy. V hlavních kategoriích zvítězily Taylor Swift, Miley Cyrus, Billie Eilish a Victoria Monét

Hudba

Reklama

Související témata:
Killer Mike

Výběr článků

Načítám