Hlavní obsah

Hrad v Krušných horách uvítá Vladivojnu, Longital i ohnivé divadlo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník Jarního Slunohradu vypukne 31. května na romantickém Horním Hradě stojícím v kopcích mezi Karlovými Vary a Kláštercem nad Ohří. Program se opět zaměřuje na objevování alternativních umělců.

Článek

Zpěvačka, skladatelka a výtvarnice Vladivojna La Chia má rockovou i indie-popovou akustickou tvář. Složila také hudbu pro film Jana Hřebejka Nevinnost, soundtrack byl nominován na Českého lva a Cenu české filmové kritiky. Vystupovala třeba s Lacem Déczim, Amitem Chatterjeem, Lenkou Dusilovou a předskakovala Marilynu Mansonovi, Richardu Müllerovi a Waltari.

Elektronika slovenských Longital je u nás již také dobře známa a kritikou ceněna. Dále vystoupí třeba Ivory Gate s akustickou world music, El Tenere (ethno-alternativa), Barbucha (rock), Nucený výsek (rock-funk), Džezvica (acoustic world music), Cruel (progressive-crossover) nebo balkánsky divoká Džezvice a Mucha. Na závěr vystoupí ohnivé divadlo Ignis.

Na Horní Hrad se dostanete ze silnice č. 13 (E442), v úseku Klášterec nad Ohří-Ostrov je výrazně označená odbočka. Nejbližší vlak je ve Stráži nad Ohří (4 km). Vstup do hradu v den konání festivalu bude od 10 hodin, hudební produkce začne přesně ve 12:00. Vstupné na celý program bude 150 korun, děti do 150 cm mají vstup zdarma. Parkoviště je pod hradem.

Reklama

Výběr článků

Načítám