Hlavní obsah

Herci z Bonda do nového Souboje titánů

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný dobrodružný snímek Souboj titánů z roku 1981 dostane nový kabát. A obsazení má být hvězdné - přidali se herci Mads Mikkelsen a Gemma Artertonová známí (nejen) z bondovek, nebo Sam Worthington (Terminátor 4), uvedla BBC.

Foto: Anthony Harvey , Reuters

Gemma Artertonová

Článek

Dánský herec Mads Mikkelsen se nejvíce proslavil jako zlosyn v trháku Casino Royale, ale má za sebou celou řadu kvalitních rolí. Kritika si všimla např. na dánského filmu Praha a dánsko-švédského dramatu Po svatbě. V Souboji titánů bude Mikkelsen hrát bojovníka jménem Draco. Britka Gemma Artertonová si zahrála např. v oceňovaném filmu Guye Richieho RocknRolla nebo v bondovce Quantum of Solace s Danielem Craigem.

Herečka, která se v nejbližší době objeví také v novince britského režiséra Richarda Curtise The Boat That Rocked, uvedla, že její postava je ochránkyní hlavního hrdiny, Persea, kterého hraje Sam Worthington. "Je jako strážný anděl a je skvělá, opravdu báječná žena, přestože je to bohyně."

Původní verze Souboje titánů mimo jiné s hercem Laurencem Olivierem, se stala jedním z nejoblíbenějších filmů generace vyrůstající v osmdesátých letech na obou stranách železné opony. Roztomile primitivní triky z té doby dnes samozřejmě nahradí počítače a pamětníci možná vzpomenou se slzou v oku na mechanickou sovu Bubo.

Nový scénář zpracoval Lawrence Kasdan a režie se ujme Louis Leterrier, mladý francouzský režisér, jehož nejznámějšími počiny jsou Neuvěřitelný Hulk a filmy The Transporter 1 a 2. Film se začíná točit už v dubnu.

Anketa

Těšíte se na nový Souboj titánů?
Ano
69,9 %
Ne
30,1 %
Celkem hlasovalo 292 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám