Hlavní obsah

Gaia Mesiah oslaví dvacetiny koncerty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvaceti lety se dala v Praze dohromady rocková parta Gaia Mesiah. Kulatiny oslaví ve středu 10. listopadu koncertem v žižkovském Paláci Akropolis.

Foto: Vít Linek

Gaia Mesiah

Článek

Základ skupiny položilo setkání bubenice Míši a kytaristky, která si říká Santa Morella. Začaly zkoušet a později potkaly v pražském parku svéráznou frontwoman Marku Rybin. Sestavu doplnil australský baskytarista Josh Stewart. První koncert skupiny Gaia Mesiah, která stvořila odvážný mix z rocku, hardcoru, blues, funku i reggae, se odehrál v pražském klubu Futurum 12. prosince 2001.

Gaia Mesiah začala vydáním EP (2003). Velký ohlas měla zejména alba Ocean (2005) a Alpha Female (2007). Po roce 2008 si kapela vybrala delší pauzu, ale dokázala se vrátit. Začátkem roku 2019 se objevilo nové studiové album Excellent Mistake, po němž následoval živák Refresh In Golden Hive (Live).

„Těšíme se moc, že dvacáté narozeniny oslavíme v domovské Praze, kde jsme se v roce 2001 dali dohromady,” uvedla kytaristka Santa Morella. „Vydáme ze sebe všechno a věřím, že potěšíme jak ty, kteří naše začátky pamatují, tak ty mladší, kteří se třeba v té době zrovna narodili.”

Vstupenky na koncert v Paláci Akropolis je možné zakoupit v síti GoOut. Další se chystají v Kostelci nad Černými lesy či v Mostě. Více na www.gaiamesiah.com.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám