Hlavní obsah

Francouzský herec Mathieu Kassovitz se vážně zranil na motorce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský herec Mathieu Kassovitz je po nehodě na motorce, která se stala v neděli 3. září na autodromu v Linas-Montlhéry (Essonne), v kritickém zdravotním stavu. Informovala o tom agentura France-Presse (AFP) z prefektury Essonne.

Foto: Profimedia.cz

Mathieu Kassovitz

Článek

Kassovitz byl převezen do nemocnice v Kremlin-Bicêtre (Val-de-Marne), dodal stejný zdroj a potvrdil tak předešlou zprávu televize BFM-TV.

Francouzská média informují, že prokuratura v Evry již zahájila vyšetřování incidentu. Podle prvních informací byl 56letý herec jeho jediným účastníkem. Na motorce měl absolvovat pokročilou výuku řízení. Ví se tak, že se nesrazil s jiným řidičem. Podle všeho nezvládl řízení stroje a instruktor, jenž byl také na místě, nestačil nehodě zabránit.

Milovník z Amélie

Mathieu Kassovitz je jednou z největších hvězd francouzské kinematografie. Čeští diváci jej mohou znát mimo jiné z filmu Amélie z Montmartru (2001), v němž hrál nápadníka hlavní hrdinky.

Ve Francii jej pak proslavil snímek Nenávist (1995), který režíroval, napsal si k němu i scénář. Zpracoval v něm problémy multikulturální společnosti. Hlavními hrdiny jsou žid Vinz, Afričan Hubert a Arab Saïd, kteří bezcílně tráví své dny v betonovém prostředí předměstí a dávají francouzské imigrantské populaci lidské tváře. Za snímek získal cenu za režii na filmovém festivalu v Cannes, následně dva Césary a Evropskou filmovou cenu.

Reklama

Související témata:
Mathieu Kassovitz

Výběr článků

Načítám