Hlavní obsah

Francouzská zpěvačka Zaz, další hvězda festivalu Metronome Prague

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská zpěvačka a skladatelka Zaz bude dalším hudebním hostem, na kterého se mohou těšit návštěvníci šestého ročníku Metronome Prague. Zařazuje se tak vedle Jamiroquai, Aurory, Moderat, M83, Tove Lo, Editors, White Lies, Jany Kirschner, Mydy, Zrní a dalších jmen, která už pořadatelé zveřejnili. Festival se uskuteční 22. až 25. června na pražském Výstavišti.

Foto: archiv festivalu Metronome Prague

Zaz si s českými příznivci vždy náležitě notovala.

Článek

Zaz, vlastním jménem Isabelle Geffroyová, začala již v pěti letech navštěvovat konzervatoř v Tours, kde studovala teorii, hru na housle, klavír, kytaru a zpěv. Pokračovala na konzervatoři v Bordeaux a zároveň začala vystupovat s orchestrem na venkovských tancovačkách. V dalších letech vystřídala několik žánrově různorodých skupin, zpívala v kabaretech, hrála na ulici.

Dvaačtyřicetiletá umělkyně je na scéně od roku 2001. Své debutové eponymní album vydala o devět let později a ihned se stala objevem. Posluchače oslovila spojením francouzského šansonu, world music, jazzu, popu a swingu. To na dalších počinech rozvíjela a vybrušovala.

Na kontě má pět alb, přičemž to aktuální se jmenuje Isa a vyšlo před dvěma lety. Do České republiky se ráda vrací, vystupovala u nás sólově i na festivalech. Zdejší publikum ji vždy rádo vidí, což je patrné ze zájmu o její koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám