Hlavní obsah

Folk-rockový Hromosvod zahraje na pražských Vinohradech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská folk-rocková skupina Hromosvod vystoupí 21. ledna v Balbínově poetické hospůdce na Vinohradech. V těchto dnech pilně pracuje na třetí desce Zimní čas.

Článek

Hromosvod byl založen na podzim 1994. Po letech příprav dokončil CD 17 lízátek, které vyšlo na jaře 2004 u Indies Records a za účasti dvou stovek přihlížejících ho v pražském Rock Café pokřtil zpěvák Pavel Bobek.

V květnu 2006 vyslal Hromosvod do světa své druhé oficiální album s názvem Svitavy a roku 2007 se dostal do mezinárodního finále Porty, což se vzhledem ke stylu kapely nečekalo. Po festivalovém reji roku 2008 začíná kapela pracovat na novém, v pořadí třetím CD, které vyjde napřesrok k patnáctým narozeninám Hromosvodu pod názvem Zimní čas.

Hromosvod hraje svižnější folk-rock, který se díky nástrojovému obsazení (housle, příčná flétna) a aranžérské pestrosti mírně vymyká folkové tradici, ale v podstatě jde o prosté české písničky. Jako předskokany si Hromosvod vybral m.j. Jablkoň, Nerez, Druhá tráva, Luboš Pospíšil nebo Schodiště. Poslechněte si ukázky na www.hromosvod.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám