Hlavní obsah

Finding Neverland / Hledání Země nezemě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledání Země nezemě je jedním ze tří životopisných filmů, které bojují o Oscara. Přibližuje autora známé dětské postavy Petera Pana sira Jamese Matthewa Barrieho (Johnny Depp).

Foto: Lucie Balcarová

V Bohumíně je aktuálně 135 separačních hnízd.

Článek

Příběh se odehrává v Londýně oku 1904 a sleduje vznik Petera Pana až po jeho premiéru v Duke of York's Theatre. Barrie byl typickým příkladem umělce, kterému okolí nerozumí. Místo aby zůstával doma s vlastní ženou, chodil k cizí vdově a trávil většinu času s jejími čtyřmi dětmi.

Ty jej přivedly na nápad napsat pohádku o dětech, které nechtějí vyrůst. Ve filmu Marka Fostera se prolíná realita s Barrieho vizemi, část příběhu se odehrává v Londýně, část ve vysněné Nezemi. Scénář Davida Magee vychází z komorní hry Allena Knee - The Man Who Was Peter Pan, která se soustředí na hlavního protagonistu a jeho úniky do světa fantazie.

Hledání Země nezemě má sedm nominací na Oscara: jako nejlepší film, za ztvárnění hlavní role pro Johnyho Deppa , za střih, původní hudbu, adaptaci scénáře, výpravu a kostýmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám