Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Romantika s Clooneym Žižku nezastavila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězné tažení Jana Žižky vesele pokračuje. I tento víkend s přehledem ovládl česká kina, na historický film přišlo více než 52 tisíc diváků. Romantická komedie s Georgem Clooneym a Julií Robertsovou v hlavních rolích jich nepřilákala ani polovinu.

Foto: IPA, Profimedia.cz

Ben Foster jako Jan Žižka (vpravo)

Článek

Jan Žižka je nejdražším filmem v historii české kinematografie. Však do něj také režisér a producent Petr Jákl obsadil hvězdy světového formátu. V titulní roli se představí Ben Foster, v roli lorda Boreše září sir Michael Caine, který je mimochodem jedním ze dvou herců, kteří byli od roku 1960 nominováni na Oscara za hlavní nebo vedlejší roli v každém desetiletí. Z českých herců se ve filmu objeví například Karel Roden, Jan Budař či Ondřej Vetchý.

Druhé místo patří novince. Romantická komedie Vstupenka do ráje pojednává o znesvářených exmanželích, kteří musí tentokrát spojit síly, aby rozmluvili své dceři svatbu s mužem, do něhož se zamilovala na prázdninách. Sami se totiž po podobném vzplanutí také vzali a nechtějí, aby udělala stejnou chybu jako oni…

Foto: Universal Pictures, Bez zdroje

Julia Robertsová a George Clooney ve Vstupence do ráje

Na bronzové pozici se stále drží Mimoni. Ve dvojce s podtitulem Padouch přichází si vyhlédnou na první pohled nenápadného chlapce, aby z něj udělali největšího padoucha všech dob, kterému chtějí věrně sloužit.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Jan Žižka52 530
2.-Vstupenka do ráje20 155
3.2.Mimoni 2: Padouch přichází15 375
4.3.Top Gun: Maverick9 020
5.5.Princezna rebelka7 897
6.8.DC Liga supermazlíčků6 838
7.4.Střídavka6 765
8.7.Bullet Train4 740
9.6.After: Pouto4 052
10.12.Planeta Praha2 160
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám