Hlavní obsah

Žebříček: Horka vylidnila kina. Gump ale stále všem utíká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hezké počasí vylidnilo kina. Tak se dají shrnout statistiky návštěvnosti, které v pondělí zveřejnila Unie filmových distributorů. V čele žebříčku zůstává druhým týdnem po sobě český rodinný snímek Gump - jsme dvojka.

Trailer: Gump - jsme dvojkaVideo: Bioscop

 
Článek

Čísla ve sledovaném období ukazují, že se prodalo pouze necelých 70 tisíc vstupenek, přesně 69 706. To je zhruba polovina toho, na co dosud kina byla od ledna zvyklá.

Nejčastěji šli diváci na již zmíněného Gumpa, nicméně byla to Duna, která díky jejich zájmu v českých kinech překonala hranici 430 tisíc prodaných lístků. Z pohledu nejnavštěvovanější dvacítky je v tomto směru rekordmanem.

S velkým odstupem jí v návštěvnosti mohou u nás konkurovat jen američtí Ptáci stěhováci, pohádka, na niž se od premiéry prodalo necelých 208 tisíc vstupenek. Ostatní snímky, které jsou momentálně v českých kinech, často stotisícovou hranici ani nepřekonají.

RECENZE: Druhá Duna je vizuálním skvostem

Film

Z pohledu zájmu je nyní z domácí produkce nejúspěšnější komedie Matka v trapu (164 965), ze zahraničních titulů si ještě o něco lépe vede Kung Fu Panda 4 (167 826).

Kina v zahraničí naopak ovládají druhým týdnem po sobě monstra, respektive Godzilla x Kong: Nové impérium, tedy snímek, který v ČR diváky příliš nezaujal. V cizině se mu ovšem daří. Porazil také novinky z minulého týdne, očekávaný horor První znamení: Přichází satan! a další možný divácký hit: Opičího muže, jak podotýká web Variety.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Gump - jsme dvojka14 130
2.2.Duna: Část druhá12 184
3.4.Sladký život7 365
4.5.Kung Fu Panda 47281
5.3.Godzilla x Kong: Nové impérium6352
6.-První znamení: Přichází satan!3291
7.-Smršť 3023
8.6.Domácí příšerky2848
9.8.Dokonalé dny2469
10.-Opičí muž1730

Petra Hřebíčková: Matka v trapu je mi blízká, taky se cítím trochu uštvaně

Styl

Dev Patel: Od Hanumana k Milionáři z chatrče až k Opičímu muži

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám