Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Dokument V síti lákal víc než Ježek Sonic

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český dokument V síti se stal nejnavštěvovanějším filmem víkendu a zřejmě se stane i komerčně nejúspěšnějším českým dokumentárním filmem všech dob. V premiérový víkend na něj zašlo 115 tisíc diváků.

Foto: Aerofilms

Film V síti

Článek

Snímek Barbory Chalupové a Víta Klusáka je o dětech a sexuálních predátorech na internetu. Návštěvnost odpovídá spíše úspěšné komerční komedii než dokumentu. Film by mohl překonat i dokument Občan Havel, který v kinech vidělo celkem přes 163 000 diváků.

„Když jsem na začátku kampaně o filmu psala, že bude velkou událostí a něco změní, sama jsem netušila, o jakém rozměru se bavíme. A to jsme teprve na začátku,“ sdělila Radka Urbancová z distribuční společnosti Aerofilms.

Druhé místo náleží americko-japonskému filmu Ježek Sonic, který kombinuje hraný film a animaci. Vychází z letité počítačové hry o ježkovi, který běhá nejrychleji na světě.

Foto: Paramount

Ježek Sonic

Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Když dočasně vypne elektřinu v polovině Ameriky, bezradná vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey).

Třetí místo a film 1917 režiséra Sama Mendese, který získal Oscary za kameru, mix zvuku a vizuální efekty. Odehrává se za 1. světové války. Dva mladí britští vojáci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) dostali nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků - mezi ohroženými je i Blakeův bratr.

Dokument V síti přepsal historii

Film
Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.V síti115 245
2.1.Ježek Sonic41 380
3.19.191724 227
4.2.Chlap na střídačku23 139
5.205.Volání divočiny13 286
6.-V síti: Za Školou (verze od 12 let)8 166
7.3.Příliš osobní známost6 534
8.6.Tlapková patrola: Vždy ve střehu6 472
9.4.Gentlemani5 797
10.7.Dolittle4 254
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám