Hlavní obsah

Žádný herec a herečka. Na cenách Emmy si pohlaví svobodně zvolíte

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akademie stojící za cenami Daytime Emmy se rozhodla pozměnit kategorie. Plánuje se například, že zruší rozlišení pohlaví v kategorii nejlepší mladý herec - herečka.

Foto: Profimedia.cz

Žena, nebo muž? Conchita Wurst se sama definuje jako zpěvačka.

Článek

Nová kategorie nerozlišující pohlaví by se pak jmenovala Vynikající mladší performer v dramatickém seriálu, slova herec a herečka se už nebudou používat.

Pozoruhodný je i plán na rozvolnění dalších kategorií zatím ještě rozdělených podle pohlaví. Umělci do nich nebudou zapisováni podle tělesných znaků, ale podle toho, jestli se subjektivně cítí jako žena, nebo muž. Herec by tak například mohl jeden rok tvrdit, že se cítí jako žena, protože v mužské kategorii by byla zrovna v dané sezóně větší konkurence, vyhrát cenu a další rok si pohlaví zase změnit.

Ankety MTV Movie & TV Awards a Video Music Awards jsou ještě dále než Emmy,  rozdělení kategorií jako zpěvák - zpěvačka a herec - herečka už úplně zrušily. Oscary zatím pořád rozlišují muže a ženy, ale obecný trend jde v Americe opačným směrem.

Nejvíce hlavních cen Emmy má britský komediální seriál Potvora

Kultura

Anketa

Chcete, aby při udílení cen dál rozlišovali herce a herečky?
Ano, chci herce a herečky
96,2 %
Ne, chci bezpohlavní performery
3,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7544 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám