Hlavní obsah

V hlavní roli „štatl“. Komedii Franta mimozemšťan uvidí Brno jako první

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno – vysmívané, a především milované. Město, kterému se taky říká štatl, a jeho ikonický orloj. To jsou hlavní vizuální atributy nejnovějšího filmu Rudolfa Havlíka, režiséra divácky úspěšných snímků Po čem muži touží či Ostrov. I z tohoto důvodu se bude komedie Franta mimozemšťan poprvé, v předpremiéře promítat právě v Brně, a to druhého února ve Velkém Špalíčku za účasti tvůrců.

Foto: TIC Brno

Franta mimozemšťan – Jakub Prachař

Článek

Do distribuce v celé zemi pak půjde snímek s Jakubem Prachařem v hlavní dvojroli o týden později. V komedii se předvedou i Tereza Ramba či Jiří Langmajer, Oldřich Navrátil, Leoš Noha, Jan Teplý a mnozí další.

Jsme ve vesmíru sami? A co když se jeho obyvatelé náhodou ocitnou mezi námi? Ptají se autoři komedie, která vysílá hrdiny z malé moravské obce do pátrání po jedné záhadě. Poklidný život vesnice totiž naruší podivné úkazy. Amatérský astronom Blažej je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady.

Franta mimozemšťanVideo: Cinemart

A soused Franta se najednou chová divně, jako by ho někdo vyměnil. Celá vesnice sice tvrdí, že Franta byl vždycky trochu jako z jiné planety, ale tohle chování je moc i na jeho ženu Boženu. Ve chvíli, kdy se v obci zjeví Rebeka a v patách jí jde nesmlouvavý generál Sokol, rozhodnou se místní přijít záhadě na kloub.

Proč se soused Franta chová divně? Možná je mimozemšťan

Kultura

„Režisér do scénáře napsal roli jedné z ikonických brněnských plastik. Díky pomoci všech se nám podařilo dané scény, které jsou velmi trikově náročné, natočit. A nebylo to zrovna jednoduché. Točili jsme v noci, používali jsme hlučné vzduchové ventilátory, jeřáb na kameru a lampy – ale díky shovívavosti všech se natáčení zdařilo,“ říká producentka BrnoFilm Office, společnosti, která už byla u řady filmů, které vznikaly na Moravě, Dana Voláková.

Tajuplný časostroj

„Ikonickou plastikou, o které mluví producentka filmu, je náš brněnský orloj – časostroj na náměstí Svobody. Jsem ráda, že se díky účinkování Brna ve filmu u nás uskuteční i slavnostní předpremiéra za účasti tvůrců. U příležitosti celostátní premiéry osmého února budou z brněnského orloje vypadávat speciální, mimozemské, zelené kuličky,“ doplňuje k natáčení Ivana Košuličová, vedoucí Brno Film Office.

„Franta mimozemšťan je po Ostrovu víc komediální, vlastně hodně komediální, celý film je postavený na humoru. Baví mě dělat tenhle žánr a baví mě vytvářet humorné situace a správně je pointovat. Tady tím, že je to trochu mimozemské, jsem si mohl dovolit dělat, co jsem chtěl a jak jsem chtěl, protože jde do jisté míry o fantazii. V tom se cítím jako ryba ve vodě, takže věřím, že humor se mi podaří přenést i na diváka,“ charakterizuje snímek režisér Rudolf Havlík.

Rudolf Havlík: Moje práce je takový hegeš, že se jí prostě nevzdám

Muži

Naše životy jsou různě rozepsané knihy, říká režisér Rudolf Havlík

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Cinema City Velký Špalíček

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám