Hlavní obsah

V dramatu o záměně dětí si zahráli David Novotný, Jitka Čvančarová i Marek Adamczyk

Novinky, Stanislav Dvořák

Dvě rodiny zjistí, že jim kdysi v porodnici vyměnili děti. Případ začne ovlivňovat nejen rodiče, ale téměř celé městečko. To je zápletka seriálu Kukačky, který uvede ČT1 8. ledna.

Trailer Kukačky

 
Článek

„Díky silnému a jedinečnému tématu, tedy záměně dětí, máme možnost rozvinout dramatický příběh založený na reálných vztazích osobitých postav, ukázaných v běžných každodenních situacích. Jde o typ seriálu, jenž v posledních letech z českých obrazovek téměř vymizel,“ tvrdí kreativní producent České televize Jan Lekeš.

„Inspirací mi byla vlastní zkušenost. Mé mamince přinesli po porodu místo mě cizího kluka. Všimla si toho po pár minutách a zjednala nápravu,“ řekl autor scénáře Jan Coufal.

Foto: Česká televize

David Novotný, Marta Dancingerová, Sabina Remundová a Marek Adamczyk.

Vyprávění začíná v malém českém městě, kde žije manželský pár v podání Davida Novotného a Sabiny Remundové. Manželé po jednom lékařském vyšetření zjišťují, že jejich šestiletý syn není pravděpodobně jejich. Do příběhu následně vstupuje další rodičovský pár ztvárněný Martou Dancingerovou a Markem Adamczykem. Není to poprvé, co se historie obou rodin propletly. Mají totiž společnou minulost, jež není jednoduchá a rozhodně nepomáhá k řešení situace.

Foto: Česká televize

Marek Adamczyk a Marta Dancingerová.

„Každý z nás se někdy dostane do situace, kdy se mu jeho pohled na svět ze dne na den rozbije na kousíčky. Věci, které jste považovali za neotřesitelné jistoty, jsou najednou jinak, než jste si mysleli. Musíte přehodnotit úplně všechno. Ze začátku mě překvapovalo, jak moje postava v seriálu na nastalou situaci reaguje. Časem jsem si ale uvědomil, že v takové chvíli se člověk nemůže držet toho, jak by se choval normálně. Protože už nemůže důvěřovat světu, ve kterém dosud žil,“ uvedl herec Marek Adamczyk.

„Upřímně si takovou situaci nedokážu představit. Pokud by k tomu mělo dojít, asi bych si přála, abych se o výměně nikdy nedozvěděla,“ dodala jeho kolegyně Marta Dancingerová.

V dalších rolích hrají Viktor Sekanina, Theo Schaefer, Jiří Štrébl, Michal Isteník, Jan Dolanský, Jitka Čvančarová nebo Libuše Švormová.

Reklama

Výběr článků

Načítám