Hlavní obsah

Star Trek půjde opět do kin, ujme se ho režisér Hry o trůny a Dr. House

Režisér Matt Shakman byl pověřen přípravou nového celovečerního snímku ze světa Star Treku. Tyto filmy se už pár let netočily, protože navzdory existenci docela věrné fanouškovské základny nejsou považovány za komerční jistotu.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Matt Shakman

Článek

Shakmanovo jméno není zatím tak proslulé, protože točil jen jeden celovečerní film do kin (Nepohodlný svědek), ale je velmi zkušeným televizním režisérem (např. Dr. House, Fargo, Dobrá manželka, Hra o trůny či WandaVision).

V roce 2016 studio Paramount uvedlo Star Trek Beyond režiséra Justina Lina, kde se objevila nová generace herců - Chris Pine jako James T. Kirk a Zachary Quinto jako Spock. Film nebyl špatný, jenže 343 milionů dolarů hrubých tržeb není v Hollywoodu považováno za kdovíjaký úspěch. S pokračováním proto producenti dost váhali.

Rozhádaný pár Plodková a Chmela v komedii od režiséra Vlastníků Jiřího Havelky

Film

Asi dva roky se spekulovalo, že by nový “Trek” točil samorost Quentin Tarantino, což mohl být zajímavý tah, ale nikdy k tomu nedošlo. Možná ke krachu projektu přispělo i to, že Tarantino začal v médiích mluvit o drsném, mládeži nepřístupném Star Treku. To obvykle na filmové producenty působí jako červený hadr, protože bez mládeže v kinech přijdou o peníze.

Před časem se s jistým námětem ozval i veterán Nicholas Meyer, který v osmdesátých letech režíroval Star Trek 2: Khanův hněv a StarTrek VI: Neobjevenou zemi. Také napsal scénář Star Trek IV: Cesta domů. Studio Paramount ale svým nápadem nenadchnul.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám