Hlavní obsah

Roden připravuje thriller o promlčení vraždy

Novinky, Stanislav Dvořák

Karel Roden v těchto dnech začíná pracovat na krimi thrilleru Promlčeno. Vedle něj si zahrají Igor Bareš, Vilma Cibulková, Vladimír Kratina, Barbora Bočková, Denisa Barešová, Karel Jirák, Michal Dalecký a Ernesto Čekan.

Foto: Nikol Klevcovová

Karel Roden

Článek

Promlčeno se točí kolem otázek viny, odpouštění a promlčení vraždy. Režisér Robert Sedláček řeší vnitřní boj a dlouholetou cestu hlavního hrdiny za očištěním a odpuštěním.

Rodenovým hereckým protipólem bude mladá herečka Barbora Bočková. Vladimír Kratina spolu s Karlem Jirákem si užijí natáčení na policejní stanici a Vilma Cibulková s Denisou Barešovou se představí jako matka s dcerou, jejichž životy se rázem obrátí vzhůru nohama. Ve studiu se coby moderátorský kolega Barbory Bočkové představí Michal Holán.

Film byl inspirován skutečným případem. „Jsem přesvědčen, že točit filmy na motivy důležitých společenských témat je budoucností kinematografie. Promlčení vraždy i dalších trestných činů je právě jedním z nich,“ vysvětlil producent Jiří Tuček důvod, proč se rozhodl zpracovat právě toto ožehavé téma.

Foto: Nikol Klevcovová

Vladimír Kratina

„Od produkce jsem dostal nabídku napsat a zrežírovat film, jehož téma je mi vlastní. Témata, na kterých pracuji, si vždy pečlivě vybírám, zde jsem neváhal ani minutu,“ dodává režisér Robert Sedláček.

Film Promlčeno vstoupí do kin začátkem příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám