Hlavní obsah

Parodie Případ mrtvého nebožtíka má trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trailer vypustili do světa tvůrci praštěné parodie Případ mrtvého nebožtíka producenta a režiséra Miloslava Šmídmajera. Hlavních rolí se ujali David Novotný, Hana Vagnerová, Martin Pechlát a Lukáš Příkazký.

Česká bláznivá komedie Případ mrtvého nebožtíkaVideo: Bio Illusion

 
Článek

Dlouhou českou tradici kriminálních parodií chce Šmídmajer oživit snímkem plným bizarních hlášek a absurdního chování detektivů. Vedle hlavních „hrdinů” si malé role střihli Miroslav Táborský, Eva Holubová, Lenka Krobotová, Anna Polívková nebo Milan Šteindler.

„To je velká výhra a já si toho moc vážím. Je velmi vzácné, aby herec, který má třeba jednodenní natáčení o čtyřech větách, vážil cestu na plac a věnoval tomu čas. Udělalo mi velkou radost, že tak ve filmu můžeme mít Aničku Polívkovou jako uklízečku, Martina Myšičku jako primáře nebo třeba Kláru Issovou jako sousedku,“ vysvětlil producent a režisér Miloslav Šmídmajer.

Foto: Bio Illusion/Zuzana Panská

Případ mrtvého nebožtíka

Foto: Falcon

Hana Vágnerová

„Snažili jsme se naladit na stejnou vlnu s kolegy a panem režisérem a taky na to, co bychom chtěli, aby z toho potom bylo na plátně. Je fakt, že jsme vymýšleli absurdní situace, ale zároveň jsme chtěli, aby v tom zůstala nějaká logika a nebylo to úplně vykloubené,“ dodal David Novotný alias major Prubner.

Film vstoupí do kin 16. ledna 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám