Hlavní obsah

Nový seriál nejen o Pálavě kápnul Tomáši Matonohovi do noty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První klapkou odstartovalo v obci za Valticemi těsně u hranice s Rakouskem natáčení nového dvanáctidílného seriálu TV Prima. Ve snímku s názvem Pálava – Život zalitý sluncem, který je ze stejné produkční dílny, jako byli například Vinaři či Bobule, však nepůjde v první řadě o víno, ale především o to, jak se v tomto koutu jižní Moravy žije.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Michal Isteník

Článek

„Hrdinové budou na Pálavě třeba hledat houby, ačkoli právě zde vůbec nerostou, pořádat rybářské závody, bude zde trochu cykloturistiky i dobrého jídla, prostě všeho, co k příjemnému životu patří. Chceme vytvořit seriál, u kterého si diváci snad po už skončené covidové době odpočinou a který bude tak trochu protipólem nejen kriminálkám, ale vůbec všemu násilí, které nás obklopuje,“ řekl Právu producent a s Tomášem Vávrou také scenárista Tomáš Vican.

V příbězích se objeví celá řada známých tváří. Polívka, Zedníček, Dulava, Táborský, Krausová, Paulová, Jašków či Holišová a další. Postava, kterou vytvoří Tomáš Matonoha, padne herci doslova jako ulitá.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Patrik Děrgel

„Pálava skutečně není moc o víně a já v seriálu nepiju, stejně jako ani nyní v životě. Zato zde hraju majitele kempu, a kdo kempování zná nebo si zkusil život v karavanu, který mě osobně nadchnul, ví, že je to úplně jiný způsob prožití volného času. To mi sedí,“ řekl Právu Matonoha.

Hledat kemp, který bude u rybníku Vrkoč, bude zbytečné. Vznikne jen pro potřeby natáčení. První natáčecí den patřil především mladším hrdinům seriálu, které ztvárňují například Michal Isetník, Patrik Děrgel, Pavla Dostálová, Jiří Panzner či Jakub Uličník nebo Denisa Nesvačilová. Pro seriál, který se začne vysílat na podzim, se už natáčí společná píseň s Markem Ztraceným na hudbu Jana Muchova.

Foto: Miroslav Homola

Tomáš Matonoha při natáčení Pálavy.

O režii se podělí tři režiséři. S první klapkou začal Jaroslav Fujt, čtyři díly pak natočí Petr Kolečko a závěrečnou čtveřici příběhů bude mít na starosti Petr Nikolajev. Hlavními kameramany, kteří „nosí“ nejmodernější techniku, nazývanou „Ronin“, která zvládá unikátní, v seriálech dosud nepoužitou technologii záběrů, jsou Jan J. Filip a Viktor Smutný.

Reklama

Výběr článků

Načítám