Hlavní obsah

Nový papež. Jude Law a John Malkovich ve Vatikánu

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Paolo Sorrentino přichází se sérií Nový papež, která startuje na HBO GO 10. ledna a na HBO 14. ledna.

Foto: HBO

Jude Law

Článek

Nový papež navazuje na Sorrentinův oceňovaný seriál Mladý papež, který odhaloval obyčejné lidské slabosti za maskou svatého muže.

Na papežský stolec dosadí Sira Johna Brannoxe, umírněného, okouzlujícího a sofistikovaného anglického aristokrata, který přijme jméno Jan Pavel III. Nový papež pod zdánlivě dokonalou fasádou skrývá mnohé slabiny a tajemství. Záhy si také uvědomí, jak obtížné bude nahradit jeho charismatického a význačného předchůdce.

Foto: Milan Malíček, Právo

John Malkovich

Ve Vatikánu se Voiello mezitím ze všech sil snaží spravovat církev sužovanou nejen skandály – které by mohly všem předním představitelům zlomit vaz – ale i hrozbami zvenčí. Ukáže se, že Sofia a Esther jsou úplně jiné, než by se na první pohled mohlo zdát, a kardinál Gutierrez i nadále bojuje se svými vnitřními rozpory. Následně si řada věřících udělá modlu z Pia XIII., který začne ze svého nemocničního lůžka vysílat podivné zprávy.

Král Chalamet a papež Malkovich se představili v Benátkách

Kultura

Paolo Sorrentino je výrazný a poměrně originální italský režisér a scenárista, který obdržel mnoho cen. Seriály dříve moc netočil, v jeho filmografii najdeme slavné celovečerní snímky Velká nádhera, Mládí, Tady to musí být, Božský, Rodinný přítel a Killer in Red.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám