Hlavní obsah

Nekorektní snímek Vyšehrad: Fylm představuje trailer

Právo, kul

On-line seriál Vyšehrad se stal fenoménem. I proto se jeho tvůrci rozhodli navázat na něj celovečerním filmem. V dubnu tak do kin dorazí komedie Vyšehrad: Fylm, jež pobaví diváka každého věku, pohlaví i zájmů.

Trailer - Vyšehrad: FylmVideo: Bioscop

 
Článek

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal“ zápas, ale zapomněl na to a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je pořád stejný, ale začalo se mu konečně dařit. Ve fotbalovém i v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková).

Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky.

„Film je oproti seriálu taková větší pohádka. Pro dospělé. Je nekompromisní. Má ale velký přesah, nese poslání životní i sportovní, snaží se jít víc do hloubky. Kromě toho, že sleduje Laviho a jeho život, snaží se taky nějakým způsobem upozorňovat na nešvary českého fotbalu, aféry těch nejvyšších představitelů českého fotbalového prostředí a téma fair play,“ vysvětlil herec, režisér a producent snímku Jakub Štáfek.

Diváci se mohou těšit na zajímavě obsazený snímek, ale také na aktuální reakce na sportovní kauzy. Role ve Vyšehradu přijali například Tomáš Rosický, Patrik Berger, Vladimír Šmicer, Jan Koller, Tomáš Řepka, Václav Kadlec, Roman Bednář, Ondřej Pavelec či Jakub Voráček. „Všem těm sportovním mega hvězdám v našem filmu říkáme nejdražší komparz všech dob. Byl jsem ale upřímně překvapený z herectví Patrika Bergera nebo Vládi Šmicera. Tomáš Rosický zase díky svým zkušenostem zasahoval i do scénáře.

A těch jmen bylo mnohem víc, třeba i Marek Matějovský, Daniel Pudil, Lukáš Zelenka, Radko Gudas, Jirka Tlustý, Petr Mrázek, MMA fighter Jirka Procházka… Chtěli jsme, byť i sebemenší roli obsadit dobrým hercem, sportovcem, a hlavně naším kamarádem,“ řekl Štáfek.

Vyšehrad: Fylm se natáčel v létě a na podzim roku 2020. Do kin vstoupí 14. dubna.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám