Hlavní obsah

Miluj svého robota. Hity z Berlinale a Cannes veze Be2Can

Festival Be2Can nabídne v Praze od 6. do 12. října výběr filmů z prestižních světových festivalů jako Cannes, Berlinale a Benátky.

Foto: Be2Can

Dan Stevens a Sandra Hüllerová ve filmu Miluj svého robota

Článek

Německá vědkyně se rozhodne účastnit experimentu. Vytvoří pro ni ideálního partnera, což může být pochopitelně jedině robot. Snaží se s ním žít a nevychází z údivu nad jeho vzhledem i hláškami.

Zvláštní komedie Miluj svého robota sklidila dobré kritiky díky hereckým výkonům Dana Stevense a Marren Eggertové. Herečka  dokonce na Berlinale obdržela Stříbrného medvěda za nejlepší herecký výkon.

Film Přirozené světlo (režie Dénes Nagy) tam zase získal cenu za nejlepší režii. Psychologický snímek z doby 2. světové války je o sedlákovi,  kterého okolnosti donutily převzít velení nad vojenskou jednotkou. Zlatou palmu z Cannes má  Titan, druhý film francouzské režisérky Julie Ducournauové. Debutem Raw šokovala a zapsala se do paměti kritiky i diváků. Film plný zvratů, nečekaných událostí a překvapení si tak budou moci užít i diváci v České republice.

Film Nitram si odnesl cenu pro nejlepšího herce díky výkonu Caleba Landry Jonese, jenž ztvárnil postavu zabijáka. Zachycuje události z města Port Arthur v Tasmánii a nabízí nečekaný pohled na minulost nechvalně známého muže. Režie se ujal Justin Kurzel.

Film Gii Copoly Mainstream s Andrewem Garfieldem sleduje  influencery a přibližuje, co se může stát, když sláva zastře pohled na svět. Z hlavní soutěže MFF Benátky bude k vidění mysteriózní drama polské režisérky Malgorzaty Szumowské, jejíž filmy Tvář a Další jehňátko už byly uvedeny v českých kinech.

Reklama

Výběr článků

Načítám