Hlavní obsah

Lze jen tak zapomenout na vraždu? Drama s Rodenem bude příští rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Snímek Promlčeno byl dotočen a premiéra se chystá na rok 2021. Thriller s Karlem Rodenem v hlavní roli se vrací k tématu promlčených trestných činů.

Foto: Johana Střížková

Karel Roden ve filmu Promlčeno

Článek

Režisér Robert Sedláček obsadil také Vilmu Cibulkovou, Igora Bareše, Vladimíra Kratinu, Barboru Bočkovou a Denisu Barešovou.

„Film Promlčeno má pro mě dvojí význam. Především jde o umění a současně můžeme díky umění otevřít společenskou otázku. Bylo vidět nejen na hercích, ale i tvůrcích snímku, že je tento přesah naplňuje a herce inspiruje k tomu podat vynikající výkony,“ řekl producent Jiří Tuček.

„Zajímavá zápletka se bude divákům určitě líbit a budou z kina odcházet se silným emocionálním zážitkem,“ tvrdí Vladimír Kratina, který ztvárnil jednu z hlavních postav.

Komik musí mít svobodu bez ohledu na korektnost, říká Michael Palin

Film

Když je pachatel dopaden po mnoha letech, nehrozí mu žádný trest. „Není zločin jako zločin a nemůžeme házet do jednoho pytle například plánovanou vraždu a zabití v sebeobraně. Byla bych ale ráda, kdyby se otázka viny a trestu díky našemu filmu znovu otevřela,“ uvažuje herečka Vilma Cibulková.

V menších rolích se představí také Justin Svoboda, Pavel Lagner, Michal Dalecký, Julie Šurková, Eva Decastelo, Jiří Chum, Tomáš Břínek (TMBK), Ernesto Čekan, Michal Holán, Dušan Sitek a Simona Prasková.

Reklama

Výběr článků

Načítám