Hlavní obsah

Lidé se semkli. Pozitivní dokument o covidu nabídne ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 1. ledna v 17:05 uvede ČT2 dokument Národ sobě 2.0 režisérky Markéty Nešlehové. Sledovala osm lidí, kteří chtěli různým způsobem pomáhat v boji s pandemií.

Foto: Česká televize

Zdravotníci ve filmu Národ sobě 2.0

Článek

Někteří pomáhali v dětských domovech a při šití roušek, jiní třeba v call centru. „Dokument je o tom, jak skvělí jsme byli v první vlně koronaviru. Jak jsme si dokázali pomáhat, jako národ se semknout, jít společně za stejnou věcí a věřit tomu, že to společně zvládneme,“ tvrdí kreativní producentka dokumentu Lenka Poláková.

„Začala jsem jako všichni, šila jsem roušky. Vytáhla jsem starý šicí stroj a pak zjistila, že to není to, co umím. Umím chodit po ulicích a dokumentovat, co se děje. Říkala jsem si, že by to bylo vhodné. Zajímá mě přechodové stádium u lidí. Zajímá mě, co se s nimi děje mimo jejich komfortní zóny,“ popsala režisérka Markéta Nešlehová.

„Chtěla jsem natočit pozitivní a emotivní dokument a doufám, že se to povedlo. Je v něm zachycena síla, životaschopnost a zjištění, že pomáhat je lidské. Národ sobě 2.0 je o vnitřní síle mnohých z nás a o naději, kterou dáváme ostatním.“

Reklama

Výběr článků

Načítám