Hlavní obsah

Letos poběží dva Star Treky. Možná přijde i Khan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda Star Trek ani letos nekončí, dokonce se chystají dva seriály současně. Média a fanoušci mezitím spekulují, jestli se vrátí zloduch Khan.

Foto: Profimedia.cz

Christina Chongová

Článek

Služba Paramount+ chce v květnu uvést seriál Strange New World a skalní trekkies už dráždí postavou, která má spojení se zloduchem Khanem. Modelka a herečka Christina Chongová má ztvárnit La’an z rodiny Noonien-Singhů (Noonien Singh bylo i příjmení retro záporňáka Khana).

Jeden ze showrunnerů (něco mezi spoluautorem a producentem) Star Treku Strange New World potvrdil, že jde o příbuznou Khana, ale nechtěl prozradit podrobnosti.

„Je příbuzná s Khanem a bude se to dál rozvíjet,“ uvedl Akiva Goldsman. Nepotvrdil ale přímo, že přijde i Khan.

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Romijnová

Seriál Strange New Worlds má být prequelem starého Star Treku, kde byli ústředními postavami kapitán Kirk a pan Spock. Nejznámější film o Khanovi byl Khanův hněv z roku 1982, kde hrál Ricardo Montalbán. Později ho ztvárnil ještě Benedict Cumberbatch.

V sérii Strange New Worlds ještě není kapitán Kirk, ale kapitán Christopher Pike. Jeho první důstojnici má hrát modelka a herečka Rebecca Romijnová a pana Spocka Ethan Peck.

Televize CBS nabízí od 3. března druhou řadu konkurenčního seriálu Star Trek: Picard, který má jednu výhodu – hraje tam totiž kultovní herec Patrick Stewart, kterého fanoušci milují.

Navíc je tu ještě jeden projekt, Matt Shakman má točit celovečerní film ze světa Star Treku. Režisér zatím natočil film Nepohodlný svědek a je velmi zkušeným televizním tvůrcem (Dr. House, Fargo, Dobrá manželka, Hra o trůny). Dlouho se spekulovalo o tom, že film natočí Quentin Tarantino, ale reálně nikdy nezačal. Režisér v médiích mluvi o drsném, mládeži nepřístupném Star Treku, což mohlo producenty vyděsit, protože nepřístupné filmy v Americe většinou moc nevydělávají.

Reklama

Výběr článků

Načítám