Hlavní obsah

Kosit ptáky emu kulometem. Cleese z Monty Pythonů chystá komedii podle skutečné události

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedii o válce australské armády s armádou emu (obrovský nelétavý pták) chystají John Cleese a Rob Schneider. Vychází ze skutečné události.

Foto: Profimedia.cz

John Cleese

Článek

Ptáci se ve třicátých letech v Austrálii skutečně tak přemnožili, že na ně byla povolána armáda. Začala Great Emu War - tak se komedie má i jmenovat. K překvapení občanů ale armáda začala s ptáky prohrávat. Přestože byla vybavena automatickými zbraněmi, populace emu se pořád rozrůstala. Nešlo to prostě ustřílet.

„Právě jsme dokončili scénář. Opravdu se to stalo, zkoušeli je zabít, ale nezvládali to. Je to hodně legrační námět, proto jsem tady,“ řekl Cleese BBC.

Ptáci rychle běhali v malých skupinkách, a střelba se tak stala neefektivní. Po pár týdnech to armáda vzdala. Rob Schneider má v komedii hrát roli důstojníka, který prý „pořád ječí“, a premiéra se očekává v roce 2022.

Scenárista a herec John Cleese byl loni obviněn z „transfobie”. Když ho jeden uživatel žádal o názor na výroky J. K. Rowlingové, Cleese uvedl, že se o translidi moc nezajímá.

„Obávám se, že se tak moc nezajímám o translidi. Doufám, že jsou šťastní a lidé se k nim chovají mile. Právě teď se víc zajímám o hrozby demokracii v Americe, přebujelou korupci ve Velké Británii...“

Následně ho obvinili z transfobických vyjádření a Cleese reagoval vtipem, že hluboko uvnitř chce být vlastně „kambodžskou policistkou“.

Reklama

Výběr článků

Načítám