Hlavní obsah

Kontroverzní hit Madonny propaguje film s vulgárním hrdinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upoutávka na nový marvelovský film Deadpool & Wolverine dobývá internet. Nová dobrodružství vulgárního antihrdiny v podání herce Ryana Reynoldse propaguje Madonnina slavná píseň Like a Prayer.

Foto: ČTK/AP

Madonna ráda provokovala i na koncertech.

Článek

Stejně jako snímek Deadpool, který je pro mnohé dost vulgární a kvůli násilí, nahotě a sprostým slovům se například nemohl promítat v Číně, vyvolala svého času i zmíněná skladba pozdvižení.

Právě s ní má hodně společného datum vydání nového traileru. Objevil se v pondělí (22. 4.), přitom 22. dubna 1989 se písnička Like a Prayer dostala na vrchol prodejního žebříčku magazínu Billboard, kde se udržela tři týdny. Ve stejný den se album Like a Prayer prodralo na první místo žebříčku nejprodávanějších nahrávek a zůstalo tam šest týdnů.

„Přísahám na Ježíše Marvela, že jsme to neplánovali,“ komentoval herec Ryan Reynolds na sociální síti X.

Singl Like A Prayer byl v rádiu poprvé odvysílán 3. března 1989. O osmnáct dní později byl zveřejněn videoklip k němu a s ním přišel skandál. Mnoho věřících se po jeho zhlédnutí třáslo hrůzou a pobouřením a katolické kruhy nahrávku kritizovaly.

Papež Jan Pavel II. následně prosazoval bojkot písničky v italských médiích a částečně uspěl. Veřejnoprávní televizní stanice RAI přestala klip vysílat.

„Písnička je o nábožensky založené mladé dívce, která miluje Boha natolik, že je tak trochu hlavní mužskou postavou v jejím životě,“ řekla tenkrát Madonna.

Video podle ní mělo mimo jiné otevřít problém rasismu, kritizovat katolickou církev a požadovat stejná práva pro ženy. Píseň přitom obsahuje mnoho nejasností a podtextů, část veřejnosti rozlítilo i to, že v ní byl Ježíš představen jako černoch či v něm hořely kříže. V roce 1989 to bylo velmi provokativní.

Není to ale poprvé, kdy produkce filmu sáhla po písni popové hvězdy. Snímek Deadpool 2 (2018) propagovala kanadská zpěvačka Celine Dionová zpívající skladbu Ashes.

Premiéra nového filmu je naplánována na 24. července. Druhou hlavní postavou v něm je Wolverine, do kterého se na plátně vtělí Hugh Jackman. Ve filmu režiséra Shawna Levyho dále hrají Emma Corinová, Morena Baccarinová, Rob Delaney, Brianna Hildebrandová, Karan Soni a další.

Očekává se také, že se na plátně v epizodních rolích objeví i řada hostů. Šušká se, že by to měli být Chris Evans, Brian Cox, Channing Tatum, Ben Affleck, Daniel Radcliff či dokonce zpěvačka Taylor Swift.

Fanoušek marvelovky Deadpool vytvořil rekordní sbírku. Čítá 2250 položek

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám