Hlavní obsah

Kauza Nagyové inspirovala seriál Sedm schodů k moci

Televize Prima připravuje osmidílnou sérii Sedm schodů k moci o holce z venkova, která si uměla jít tvrdě za svým.

Foto: TV Prima

Eva Josefíková

Článek

Scénář seriálu sepsal novinář Josef Klíma. „Když před několika lety proběhla kauza Jany Nagyové a Petra Nečase, zaujal mě motiv toho, jak se lze do vysoké politiky dostat přes vztahové záležitosti, protože dosud se politici k moci dostávali většinou přes zákulisní čachry. Ale tahle kauza ukázala jinou možnost. Začal jsem si obstarávat materiály z okolí hlavní aktérky, ale zároveň jsem ten příběh posunul ještě jinam. Nechtěl jsem sledovat kariéru jedné konkrétní osoby, v hlavní hrdince je obsažen příběh žen, které se z nejnižšího stupně společenského žebříčku dokázaly dostat na jeho vrchol díky vztahům,“ popsal Klíma.

„Psal jsem to proto, že jde o unikátní příběh. Ale také jako varování, aby k něčemu takovému už nikdy nemohlo dojít. V politice máme několik příběhů, kdy politik doma po vyčerpávajících jednáních ve Sněmovně a ve vládě a po usilovné snaze vyhnout se všem politickým nástrahám a pokušením nakonec zjistí, že jeho žena je nebezpečnější než političtí oponenti,“ dodal Klíma.

V tomto seriálu jde o vzestup fiktivní venkovské servírky Anny Malé a ministra Tomáše Vichra. Hlavní role hrají Eva Josefíková a Jiří Vyorálek.

„Byla jsem touto nabídkou velmi mile překvapena, je to velká role a je skvěle napsaná. Moje postava je žena mocná a mírně záludná. Troufám si říct, že seriál osloví nejen atraktivitou politického prostředí. Není to téma v Česku televizně exponované,“ tvrdí Josefíková, která zahájila natáčení nejnáročnějšího projektu své kariéry necelý rok po narození dcery Loty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Vyorálek

„Zpočátku to byl trošku náraz do dosavadního rodinného života. Bylo potřeba nastolit přísnější logistiku, ale podařilo se to i díky tomu, že mám opravdu skvělé zázemí,“ dodala.

„V úvodu seriálu je moje role Tomáše Vichra ministrem kultury, později se stává premiérem, a nakonec psancem. Je to příběh chlapa, který se zblázní do jiné ženy a pro ten vztah obětuje všechno,“ popsal Jiří Vyorálek svoji úlohu v seriálu Sedm schodů k moci s tím, že pro chování své postavy má určité pochopení. „Také jsem prožil chlapské zbláznění. Nějaké společné momenty s Vichrem tam jsou, ale moc bych to nerozváděl,“ dodal.

RECENZE: Ospalá terapie s Mádlem a Šteindlerem

Film

V dalších rolích se objeví Tomáš Měcháček, Veronika Žilková, Jana Krausová, Michal Novotný, Michal Dalecký, Betka Stanková, Soňa Norisová, Jiří Štrébl, Pavla Gajdošíková a v roli klíčového novináře Karla Krčky Pavel Batěk.

Datum premiéry zatím nebylo oznámeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám