Hlavní obsah

Johnny Depp v netypické roli. Aktivista proti korporaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém snímku Minamata, inspirovaném skutečnými událostmi, se Johnny Depp představí jako fotograf, který bojuje proti zlotřilé korporaci.

Trailer filmu Minamata

 
Článek

Minamata je už na první pohled typ filmu, jenž má oscarové ambice. Nemusí zaujmout davy, ale psát a mluvit se o něm bude. Jde v podstatě o variaci na známé drama Erin Brockovichová.

Depp hraje fotografa Williama Eugena Smithe, který býval slavný za 2. světové války, ale v sedmdesátých letech na vše rezignoval a žil v ústraní. Časopis Life si na něj vzpomněl a poslal ho na tajnou reportáž do japonského rybářského města Minamata. Zdraví a životy lidí tam ohrožovala jedovatou rtutí chemická továrna Chisso Corporation.

Foto: Cinemart

Johnny Depp ve filmu Minamata

Smith dokumentoval utrpení tamních obyvatel a podpořil boj za uznání viny a odškodnění ze strany Chisso Corporation. Práce se mu stala  posláním.

Foto: Cinemart

Z filmu Minamata

„Především to je příběh o lidskosti v tom smyslu, že se zeptáte: 'Jak moc s nimi dokážu soucítit?' A tím vyvstává další otázka: 'Soucítíte s nimi dost na to, abyste se aktivně zapojili? Dokážete do toho jít?' Protože toto se mělo zastavit a mohlo to být zastaveno. Prostě to měli zarazit už v zárodku. Ale nestalo se,“ řekl Depp.

Minamata vstoupí do českých kin 1. září.

RECENZE: Mnoho výbuchů pro nic aneb Hollywood v tramvaji do Bohnic

Film

Výběr článků

Načítám