Hlavní obsah

Jak přežít svého muže? Do kin míří filmová adaptace knižního bestseleru Jany Bernáškové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ona je (skoro) úspěšná herečka s malým dítětem, on scenárista. Dohromady je svedla fantazie herečky Jany Bernáškové. Ta o nich nejdřív napsala knihu, která se hned stala bestselerem. Už tehdy se netajila tím, že ji chce zfilmovat a v komedii si chce zahrát hlavní roli. Což se stalo. Scénář k filmu napsal její muž Rudolf Merkner. Ujal se i režie.

Jak přežít svého mužeVideo: Falcon

 
Článek

Film vypráví příběh mladé herečky Lucie (Jana Bernášková), která se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek. Nabídek na práci zase tolik není, konkurence je veliká o ona si zase tak nevěří.

Současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky, protože otec její dcery není zrovna „rodinný typ“.

Své starosti a radosti pak sdílí se svými kamarádkami. Hrají je Iva Pazderková, Mahulena Bočanová a Pavla Dostálová. Nejpřísnějším kritikem, respektive kritičkou je ovšem její vnitřní hlas, Šedivka (Ivana Chýlková), se kterou má zároveň velmi komplikovaný vztah…

Ryze český námět i tým doplnil i jeden cizinec. Za kameru se postavil francouzský kameraman Nicolas Bordier. „Od kamery vždycky chci, aby mě natočené obrazy fascinovaly. A Nicolasův showreel mě uhranul. A navíc, jak není Nicolas z Prahy, vidí tohle mnou milované město úplně jinak,“ uvedl k jeho zapojení do projektu režisér Merkner.

Nová komedie si odbude premiéru v českých kinech 9. listopadu.

Jana Bernášková: Musím pracovat, abych se sebou vydržela

Styl

Jana Bernášková: Manžela jsem si vlastně objednala

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Jak přežít svého muže - Jana Bernášková

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám