Hlavní obsah

Hynek Čermák hraje sériového vraha z 90. let Roubala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hynek Čermák ztvárnil v třídílné sérii inspirované skutečným příběhem Případ Roubal známého vraha. Režie se ujala Tereza Kopáčová a premiéra proběhne v listopadu na Voyo. Tvůrci slibují poctivou atmosféru „devadesátek”.

Foto: TV Nova

Hynek Čermák jako vrah Roubal

Článek

Příběh je vyprávěn z pohledu koncipientky Roubalova obhájce (Kamila Trnková). Advokáta hraje Jan Čenský. Mladá koncipientka se trápí tím, že musí pomáhat klientovi, který se jí hnusí. O jeho vině vůbec nepochybuje a uvažuje, zda dá přednost morálce před profesionalitou. Vlastní totiž klíčový důkaz, který by mohla poslat policii.

V dalších rolích si zahráli David Švehlík (policista Jakub), Dagmar Havlová Veškrnová (státní zástupkyně Markéta Neumann) a Vojtěch Vodochodský (její asistent Roman).

„Víc než o Roubalovi, kterého vlastně nikdy nikdo nepochopil, protože on sám do sebe nenechal nikoho nahlédnout, je náš příběh o policistech, kteří se lopotně snažili, aby zlu bylo dokázáno, že je skutečně zlé, a o jejich protihráčích, kteří se snažili dělat co nejlépe svou práci – obhajovali zlo, protože v demokracii má každý právo na obhajobu, i masový vrah. Jenže aby dosáhli vlastního úspěchu, šli doslova přes mrtvoly. Je to typický devadesátkový příběh, ale má přesah i do dnešní doby. Každý den se setkáváme s tím, že se evidentní zlo arogantně obhajuje, až to skoro začínáme považovat za normální a přestáváme vnímat, jaké nebezpečné to je,” vysvětlila Kopáčová.

Foto: TV Nova

David Švehlík

„Musím přiznat, že tentokrát jsem si výjimečně nevybírala téma, ono si naopak vybralo mne a já si k němu musela najít cestu. Chci říct – nebylo mou touhou točit cokoli o Ivanu Roubalovi.“

„Příběhem o dopadení a usvědčení jednoho z největších zločinců polistopadové historie otevíráme novou etapu prémiové nabídky na Voyo pod značkou Voyo Originál,“ dodala ředitelka programu TV Nova Silvia Majeská.

„Ta bude stát především na autentických příbězích se silnými tématy, která rezonovala a stále rezonují společností. K jejich zpracování jsme pak přizvali ty nejuznávanější tvůrčí týmy a ty nejlepší tuzemské herce. Případ Roubal všechny tyto parametry beze zbytku naplňuje.“

Reklama

Výběr článků

Načítám