Hlavní obsah

Filmové premiéry: Srdce na dlani, Spencer, Hrdina či Hranice odvahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrce filmového hitu Ženy v běhu Vladimír Horský natočil novinku Srdce na dlani. Lady Diana je hrdinkou filmu Spencer. Velkou cenu festivalu v Cannes dostal íránský film Hrdina. Norský film Hranice odvahy získal Evropskou filmovou cenu za nejlepší film pro mladé diváky. Joaquin Phoenix hraje hlavní roli v dramatu C´mon C´mon. Před volbou mezi štěstím a konvencí stojí hrdinka filmu Ocelové dámy. Výmluvný název má film Projekt Z aneb jak se točí zombie film. Spisovatelka Karen Blixenová (Vzpomínky na Afriku) je hrdinkou životopisného filmu Dohoda. Animovaná postava Ninjababy trápí hrdinku stejnojmenného filmu.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Srdce na dlani

Film o tom, že láska kvete v každém věku, na každém místě, a dokonce i mezi zvířaty. Josef se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou majitelku pojízdné kavárny. Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem ji zasáhne u srdce. A to ještě není všechno.

Trailer filmu Srdce na dlani

Srdce na dlani, Česko 2022, komedie, 95 min., režie: Vladimír Horský, hrají: Vladimír Polívka, Eliška Balzerová, Matouš Ruml, Jana Pidrmanová, Boleslav Polívka a další.

Spencer

Během vánočních svátků na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer, potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak.

SpencerVideo: Forum Film CZ

Spencer, Velká Británie/Německo/Chile/USA 2021, drama, 117 min., režie: Pablo Larraín, hrají: Kirsten Stewartová, Sally Hawkinsová, Jack Farthing, Timothy Spall a další.

Hrdina

Rahim je ve vězení kvůli dluhu, který nebyl schopen splatit. Během dvoudenní propustky na svobodu se snaží přesvědčit svého věřitele, aby odvolal svou žalobu na zaplacení části dlužné částky. Věci však nejdou podle plánu…

HrdinaVideo: Pilot Film

Hrdina, Írán 2021, drama 127 min., režie: Asghar Farhadi, hrají: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Sarina Farhadi, Sahar Goldust a další.

Hranice odvahy

Je podzim roku 1942 a přestože okupované Norsko strádá, desetiletá Gerda a její bratr Otto se těší na (jakkoli skromné) Vánoce. Pak si však pro rodiče přijde policie a opuštěné děti zjistí, že se ve sklepě jejich domu ukrývají dvě židovské děti. Mají je opustit a odejít do bezpečí k tetě? Anebo naplnit záměr svých rodičů a provést je hlubokými lesy za švédskou hranici, na neutrální území, kde by děti byly v bezpečí?

Hranice odvahyVideo: AČFK

Hranice odvahy, Norsko 2020, rodinný/válečný, 96 min., režie: Johanne Helgelandová, hrají: Anna Sofie Skarholtová, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, Bianca Ghilardi-Hellstenová a další

C´mon C´mon

Život trochu osamělého rozhlasového novináře Johnnyho (Joaquin Phoenix) se na moment zastaví, když se musí postarat o svého malého a podivínského synovce Jesseho. Společně se vydávají na cestu napříč Spojenými státy. Mezi New Yorkem a New Orleans se rodí nevšední přátelství, které oba ovlivní na celý život.

C´mon C´ mon

C´mon C´mon, USA 2021, drama, 109 min., režie: Mike Kills, hrají: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman, Scoot McNairy a další.

Ocelové dámy

Pětasedmdesátiletá Inkeri uhodila svého manžela pánví a plánuje pohřbít jeho tělo na zahradě. V očekávání doživotního vězení je ještě čas na to žít – konečně. Inkeri tedy musí odejít, i když je již příliš pozdě. Cesta Finskem je plná okouzlujících stopařů, vzpomínek a hříšných tanců. Na jejím konci potká svou dávnou lásku z mládí.

Trailer k filmu Ocelové dámyVideo: Film Europe

Ocelové dámy, Finsko 2020, road movie, 92 min., režie: Pamela Tola, hrají: Leena Uotila, Saara Pakkasvirta, Seela Sella, Heikki Nousiainen a další.

Projekt Z aneb jak se točí zombie film

Skupina filmových studentů najde tři nezaměstnané herce, aby natočili zombie film v uzavřeném motelu v norských horách. Náhle se jejich fikce promění ve skutečnost, když neznámá bytost začne terorizovat filmový plac.

Trailer k filmu Projekt Z aneb Jak se točí zombie filmVideo: SF Studios Nor.

Projekt Z aneb jak se točí zombie film, Norsko 2021, horor/komedie, 89 min., režie: Henrik Martin Dahlsbakken, hrají: Eili Harboe, Myra, Vebjørn Enger, Jonis Josef, Iben M. Akerlie a další

Dohoda

Třiašedesátiletá Karen je na vrcholu své slávy adeptkou na zisk Nobelovy ceny za literaturu. Už je to 17 let, co se vzdala své slavné farmy v Africe, aby se vrátila do Dánska s životem v troskách. Po syfilidě a ztrátě lásky svého života svou bolest proměnila v literární senzaci. Je však uzavřeným géniem, dokud nepotká talentovaného 30letého básníka. Slibuje mu literární slávu, pokud ji na oplátku bezpodmínečně a za každou cenu poslechne.

Trailer k filmu DohodaVideo: SF Studios Den

Dohoda, Dánsko 2021, životopisné drama, 115 min., režie: Bill August, hrají: Birthe Neumannová, Simon Bennebjerg, Anders Heinrichsen, Asta Augustová a další.

Ninjababy

Když třiadvacetiletá Rakel po nepříliš romantickém vztahu na jednu noc zjistí, že je v šestém měsíci těhotenství, její svět se změní. Její přítel, který není otcem, je s tím, že čeká dítě, v pohodě. Ale Rakel není vůbec připravená být matkou a rozhodne se dát dítě k adopci. V tu chvíli se objeví Ninjababy, animovaná postava, která trvá na tom, že Rakel udělá z každodenního života peklo.

Trailer k filmu NinjababyVideo: Film Europe Media Company

Ninjababy, Norsko 2021, komediální drama, 103 min., režie: Yngvild Sve Flikke, hrají: Kristine Kujath Thorpová, Arthur Berning, Nader Khademi, Herman Tømmeraas a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám