Hlavní obsah

Filmové premiéry: Přání Ježíškovi, Soused, Poslední noc v Soho, Jak jsem se stala partyzánkou a Drazí soudruzi!

Právo, Věra Míšková

Prvním vánočním filmem v kinech je české Přání Ježíškovi. Soused je první režijní počin německého herce Daniela Brühla, známého například i z amerického filmu Rivalové. Do šedesátých let v proslulé londýnské čtvrti Soho se ve snech vrací hrdinka hororu Poslední noc v Soho. Dokument Jak jsem se stala partyzánkou je o Romech, kteří bojovali v odboji za naši svobodu a upadli do úplného zapomnění. Veterán ruské kinematografie Andrej Končalovskij natočil drama Drazí soudruzi!

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Přání Ježíškovi

Film se odehrává během jediného, Štědrého dne a diváci najdou ve vánočním obalu všechno, co od jednoduché romantické komedie očekávají. Sledujeme několik minulých, přítomných i budoucích párů, jimž se v noci plné zázraků změní život k lepšímu.

Trailer filmu Přání JežíškoviVideo: Bioscop

Přání Ježíškovi, Česko 2021, romantická komedie, 109 min., režie: Marta Ferencová, hrají: Richard Krajčo, Elizaveta Maximová, Veronika Khek Kubařová, Eva Holubová, Jaroslav Dušek a další.

Soused

Daniel je úspěšná filmová hvězda. Všechno je připravené na to, aby odletěl na konkurz do Londýna, kde na něj čeká role v americkém filmu o superhrdinech. Když ale vejde do místního baru, zjistí, že tam sedí Bruno, který na tento okamžik dlouho čekal. Věčně přehlížený muž, jedna z obětí znovusjednocení a gentrifikace bývalého východního Berlína, se chce mstít.

Trailer k filmu SousedVideo: Film Europe Media Company

Soused, USA/Německo 2021, komedie, 92 min., režie: Daniel Brühl, hrají: Daniel Brühl, Peter Kurth, Rike Eckermann, Aenne Schwarz, Gode Benedix a další.

Poslední noc v Soho

Studentka módního návrhářství Eloise se právě přestěhovala z ospalé anglické vesničky do životem pulzujícího Londýna. Tady však zažívá po usnutí v pronajatém pokojíku děsivé sny. Vrací se v nich do šedesátých let, do proslulé londýnské čtvrti Soho a nočního klubu Café De Paris. Její noční pouto s minulostí začíná pronikat i do její každodenní existence...

Trailer k filmu Poslední noc v Soho

Poslední noc v Soho, Velká Británie 2021, horor, 116 min., režie: Edgar Wright, hrají: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Diana Rigg, Terence Stamp a další.

Jak jsem se stala partyzánkou

Téma úzce souvisí s režisérčinou rodinou. Od babičky znala příběh svého praděda, který byl romský partyzán. Kvůli tomu, že byl v odboji, mu za války zavraždili šestičlennou rodinu – dvě miminka, dvě starší dcery, manželku i matku. On sám byl v tu dobu v koncentračním táboře a dozvěděl se o tom, až když se dostal domů. Po válce se znovu oženil se ženou s podobným osudem – jí Němci zavraždili muže.

Trailer k filmu Jak jsem se stala partyzánkouVideo: Mirius FD

Jak jsem se stala partyzánkou, Slovensko/Česko 2021, dokument, 90 min., režie: Vera Lacková

Drazí soudruzi!

Provinční město na jihu SSSR, 1962. Lyudmila, oddaná úřednice komunistické strany je metlou všeho, co vnímá jako protisovětské. Spolu s dalšími místními úředníky strany je zaskočena stávkou v místní továrně, které se účastní její vlastní dcera. Její kdysi nezpochybnitelná víra ve stranickou linii je postupně otřesena rostoucím povědomím o lidských ztrátách.

Trailer k filmu Drazí soudruzi!Video: Film Europe

Drazí soudruzi!, Rusko 2020, drama, 120 min., režie: Andrej Končalovskij, hrají: Julija Vysockaja, Andrej Gusev, Vladislav Komarov, Ivan Martynov a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám