Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mimořádná událost, Bod varu, Balada o bílé krávě či Moonfall

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšné komedii Vlastníci natočil Jiří Havelka Mimořádnou událost. Na loňském Mezinárodním filmovém festivalu měl premiéru strhující britský Bod varu a působivá íránsko-francouzská Balada o bílé krávě. Svět na pokraji zničení je ve sci-fi thrilleru Moonfall. Jižní vítr zesiluje v srbském kriminálním dramatu. Animovaný dokument Utéct je o tom, že až když přestaneme utíkat před tím, kým jsme, najdeme pravý význam domova.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Mimořádná událost

Do jediného vagónu vlaku, který se rozjel bez strojvůdce, posadili tvůrci několik typově zapamatovatelných a dostatečně odlišných postav, jejichž předobrazy našli v jiných více či méně uvěřitelných historkách, které se opravdu staly, a vyslali je na dramatickou, ve filmu vtipnou cestu.

Trailer filmu Mimořádná událost

Mimořádná událost, Česko 2022, komedie,103 min., režie: Jiří Havelka, hrají: Igor Chmela, Jana Plodková, Marie Ludvíková, Jenovéfa Boková a další.

Bod varu

Šéfkuchaři Andymu směna v jeho restauraci ani nezačala, a už nestíhá. Je poslední pátek před Vánoci, a tak si chce fajnové jídlo dopřát snad každý. Hosteska přijala příliš mnoho rezervací, nespokojený kontrolor šmejdí v kuchyni a do toho všeho má dorazit i Andyho mentor, kuchařská ikona, přicházející bez varování, zato s partnerkou, uznávanou food-kritičkou. Hůř snad být nemůže. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná…

Bod varuVideo: Aerofilms

Bod Varu, VB 2021, drama, 92 min., režie: Philip Barantini, hrají: Stephen Graham, Hannah Walters, Jason Flemyng, Ray Panthaki a další.

Balada o bílé krávě

Minin život se obrátí vzhůru nohama, když se dozví, že její manžel Babak nespáchal zločin, za který byl odsouzen a popraven. Úřady se za chybu omluví, vdově slíbí finanční odškodnění a tím pro ně záležitost končí. Ne tak pro Minu, která kvůli sobě i své malé dcerce zahájí tichý boj s cynickým systémem a požaduje veřejnou omluvu.

Balada o bílé krávěVideo: Artcam Films

Balada o bílé krávě, Írán/Francie 2020, drama, 105 min., režie: Behtash Sanaeeha a Maryam Moghadam, hrají: Maryam Moghadam a další.

Moonfall

Neznámá síla vychýlila Měsíc z oběžné dráhy kolem Země a poslala jej směrem, který bude znamenat konec života. Do jeho kolize se Zemí zbývají pouhé týdny a ničivé záplavy, tsunami, zemětřesení a požáry jsou jen začátek. Bývalá astronautka, nyní výkonná ředitelka NASA Jo Fowler, je přesvědčená, že zná klíč k záchraně. Problém je, že jí skoro nikdo nevěří.

Trailer k fimu MoonfallVideo: Bioscop

Moonfall, USA/Kanada/Čína 2022, sci-fi, 131 min., režie: Rolland Emmerich, hrají: Halle Beryová, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland a další.

Jižní vítr zesiluje 

Bývalý zloděj Petar vychází z vězení a zaujímá v bělehradské mafii místo, které se před třemi lety uvolnilo po jeho výstřelech. Za tu dobu pokročilo prorůstání mafie se státem a Petar využívá nových kontaktů s vlivnými lidmi v útrobách státního aparátu. Je pověřen úkolem dojednat v jihovýchodním Srbsku problematický odkup pozemků pro stavbu nového plynovodu. Při jednání s vesničany vymyslí plán, jak vytěžit co nejvíc pro sebe...

Jižní vítr zesilujeVideo: balkanfilm

Jižní vítr zesiluje, Srbsko 2021, kriminální drama, 127 min., režie: Miloš Avramovič, hrají: Miloš Bikovič, Jovana Stojiljkovič, Dragan Bjelogrlič, Miodrag Radonjič a další.

Utéct

Amin Nawabi (pseudonym), 36letý uznávaný akademik, zápasí s bolestivým tajemstvím, které skrývá už 20 let. O svůj příběh se podělí s režisérem Jonasem Poherem Rasmussenem, blízkým přítelem a spolužákem ze střední školy. Poprvé prostřednictvím animace vypráví příběh mimořádné cesty dětského utečence z Afghánistánu.

UtéctVideo: Film Europe Media Company

Utéct, Dánsko / Francie / Švédsko / Norsko / USA / Slovinsko / Estonsko / Španělsko / Itálie / Finsko, 2021, dokument, 93 min., režie: Jonas Poher Rasmussen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám