Hlavní obsah

Duchařské Království po letech pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný duchařský seriál Království dánského režiséra Larse von Triera, který v něm v polovině devadesátých let úspěšně spojil prvky komedie, dramatu a mysteriózního hororu, se po mnoha letech dočkal třetí série s názvem Exodus.

Foto: Aerofilms

Režisér Lars von Trier.

Článek

Čeští diváci sérii uvidí po její premiéře na právě probíhajícím festivalu v Benátkách na podzim jak v kinech (Aerofilms), tak na VOD (KVIFF.TV).

Království je duchařský příběh o nemocnici postavené na vrcholu starých rybníků, kde se bělilo prádlo. Zlo tu zapustilo kořeny a lékařská věda čelí každodennímu boji sama se sebou. Švédové proklínají Dány a tajemné a nevysvětlitelné se prolíná ve směsici hororu a humoru.

V Exodu se setkáváme s novou ústřední postavou, náměsíčnou Karen, která pod vlivem původního seriálu hledá odpovědi na nevyřešené otázky z prvních sérií a doufá, že tak zachrání vlastní nemocnici před zkázou. Jedné noci se ve spánku zatoulá do tmy a nevysvětlitelným způsobem se ocitne před nemocnicí. Brána do Království se znovu otevírá…

Foto: Aerofilms

Ukázka ze seriálu Království.

Už před českou premiérou nové série budou v kinech i na KVIFF.TV k vidění obě původní série kultovního seriálu a diváci se mohou těšit i na téměř kompletní filmovou retrospektivu krále skandinávské kinematografie. Ta zahrne černou komedii Idioti, srdceryvný muzikál Tanec v temnotách se zpěvačkou Björk v hlavní roli, Trierovu anglicky mluvenou prvotinu Prolomit vlny, sociální drama z prostředí Ameriky 30. let Manderlay, provokativní úvahu nad ženstvím Antikrist, něžné rozjímání nad koncem světa Melancholia, příběh jedné neobyčejné ženy Nymfomanka a psychothriller Jack staví dům.

Reklama

Výběr článků

Načítám