Hlavní obsah

Do českých kin míří Medvěd na koksu. Hodně černá komedie podle pravdivé události

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi filmy, které zamíří příští rok do českých kin, patří také thriller, v lecčems černočerná komedie, inspirovaný skutečným příběhem z roku 1985. Tehdy se nad Amerikou zřítilo letadlo přepravující obrovskou zásilku kokainu. Ve filmu velkou dávku drogy sežere medvěd, který se tím – podobně jako lidé – stává nevyzpytatelným.

Trailer k filmu Medvěd na koksuVideo: CinemArt

 
Článek

Jako z pravé šelmy, v duchu hodně černé komedie, se z medvěda v rámci tvůrčí licence stává obávaný zabiják.

Film bude mít podle plánů v českých kinech premiéru 23. února. Diváci se vedle medvěda a hromady kokainu mohou těšit i na policisty, turisty, puberťáky a zločince, kterým obrovská zásilka zásadně ovlivní životy. Mnozí po ní pátrají, jiní její části nacházejí, aniž by chtěli.

Režie snímku se ujala Elizabeth Banksová, která v Hollywoodu boduje také jako herečka. V hlavních rolích se představí Keri Russellová, Margo Martindaleová, Kristofer Hivju a další.

Foto: Andrew Meichini, ČTK/AP

Elizabeth Banksová

Příběh vychází z události v americkém Kentucky, kde se v polovině 80. let zřítilo malé pašerácké letadlo letící do USA z Kolumbie. Obrovská zásilka pak skončila rozházená kolem místa jeho dopadu. Mezi konzumenty se následně zařadil i „mlsný“ medvěd. Údajně zkonzumoval až čtyřicet kilo kokainu.

Záhy proto získal jméno Pablo Escobear. Obrovské množství, které pozřel, se mu ovšem stalo osudným. „Takovou dávku by nepřežil žádný savec,“ komentoval vše tehdy přivolaný veterinář.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:
Film Medvěd na koksu

Výběr článků

Načítám