Hlavní obsah

Filmové premiéry: Nikdy není pozdě, We are your Friends a další

Právo, Věra Míšková

Meryl Streepová hraje rockovou zpěvačku ve filmu Nikdy není pozdě. Film We are your Friends je příběhem o hledání vlastního stylu ve světě elektronické hudby a hollywoodského nočního života. Luc Besson se vrací ke své mistrovské akční legendě Kurýr jako scenárista filmu Kurýr: Restart. Animovaný Mune - Strážce Měsíce zavede děti mezi nebeská tělesa. Dokumentární film Mánes na vodě mapuje historii stejnojmenného objektu od jeho vzniku po současnost.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 34. týden

Článek

Nikdy není pozdě

Trailer k filmu Nikdy není pozdě Video: Falcon

Meryl Streepová se opět představuje tak, jak jsme ji dosud nepoznali. Tentokrát v roli rockové zpěvačky a kytaristky a po boku své skutečné dcery Mamie Gummerové. Ve snímku, plném živých hudebních vystoupení, hraje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit.

Nikdy není pozdě, USA 2015, hudební drama, 101 min., režie: Jonathan Demme, hrají: Meryl Streepová, Kevin Kline, Mamie Gummerová, Audra McDonaldová a další.

We are your Friends

Trailer k filmu We Are Your Friends Video: Freeman Ent.

Ctižádostivý 23letý DJ Cole po nocích pracuje na skladbě, se kterou udělá díru do světa. Všechno se změní v okamžiku, kdy se seznámí s charizmatickým postarším DJ Jamesem a jeho o hodně mladší přítelkyní. Cole si bude muset vybrat mezi láskou, loajalitou a budoucností, pro kterou je předurčen.

We are your Friends, USA 2015, romantický hudební, režie: Max Joseph, hrají: Zac Efron, Wes Bentley, Alicia Coppola a další.

Kurýr: Restart

Trailer k filmu Kurýr RestartVideo: Bioscop

Bývalý žoldák pro zvláštní vojenské operace, Frank Martin pracuje jako kurýr nejrůznějších zásilek pro všelijaké zákazníky. Musí se proti své vůli spojit s nájemnou vražedkyní Annou, aby dostali skupinu bezcitných ruských překupníků s lidmi.

Kurýr: Restart, Francie/ Čína 2015, akční krimi, 96 min., režie: Camille Delamarre, hrají: Ed Skrein, Loan Chabanol, Radivoje Bukvic a další.

Mune - Strážce Měsíce

Trailer k filmu Mune - Strážce měsíce Video: Freeman Ent.

Malý faun Mune byl jmenován strážcem měsíce, ale protože má málo zkušeností, způsobí nehodu, která ohrozí nejen Měsíc, ale i Slunce. Aby napravil svou chybu, musí se postavit nebezpečnému Titanovi a vrátit nebeským tělesům jejich místo na obloze.

Mune - Strážce Měsíce, Francie 2015, animovaný, 85 min., režie: Alexandre Heboyan a Benoit Philippon.

Mánes na vodě

Foto: Pegasfilm

Významná galerie a společenské centrum měnilo své využití podle kulturních potřeb a společenských podmínek té které doby.  V současnosti prošla budova důkladnou rekonstrukcí a její forma tak znovu hledá svůj obsah. Film kombinuje časosběrné sledování rekonstrukce s  množstvím archivních dokumentárních i hraných materiálů.

Mánes na vodě, ČR 2015, dokument, 52 min., režie: Vladimír Škultéty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám