Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mission: Impossible Odplata - První část, Můžem i s mužem, Na lodi Adamant, Suzume a Rebel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ethan Hunt se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně. Po lásce a porozumění touží hrdinky české komedie Můžem i s mužem. Zlatého medvěda za nejlepší film letošního Berlinale si odnesl dokument Na lodi Adamant. Suzume je animovaný příběh o dospívání sedmnáctileté hrdinky. Rebel zachycuje období, které předcházelo vzniku Islámského státu, kdy se mnoho Belgičanů s marockými kořeny vydalo na cestu do Sýrie.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Mission: Impossible Odplata - První část

Děsivá zbraň má potenciál zničit celé lidstvo, Ethan ji potřebuje zajistit dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině.

Trailer filmu Mission: Impossible Odplata - První částVideo: CinemArt

Mission: Impossible Odplata - První část, USA 2023, akční, 164 min., režie: Christopher McQuarrie, hrají: Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Fergusonová a další.

Můžem i s mužem

Čtyři kamarádky v nejlepších letech se sejdou na oslavě Martiných narozenin v tajemném bytě, kde se setkávají s úplně cizími lidmi. Na oslavě odhalují své nejhlubší touhy: Dita si prostě přeje, aby všichni byli šťastní, Marta je na lovu za mužem, Marie se snaží získat zpět toho svého a Stella tvrdí, že „je v pohodě“.

Trailer filmu Můžem i s mužemVideo: Bontonfilm

Můžem i s mužem, Česko 2023, komedie, 83 min., režie: Vanda Hybnerová, hrají: Jitka Sedláčková, Vanda Hybnerová, Kateřina Kaira Hrachovcová, Dagmar Zázvůrková, Radim Vizváry, Viera Pavlíková, Tomáš Petřík a další.

Na lodi Adamant

Loď Adamant je denní stacionář v srdci Paříže na řece Seině, kde se starají o osoby s duševními poruchami. Nicolas Philibert, jeden z nejznámějších dokumentaristů současnosti, představuje přívětivou komunitu, netypickou zejména tím, že pacienti spoluutváří svou péči. Lidé jsou zde povzbuzováni k výměně názorů, k účasti na uměleckých a kulturních aktivitách, a někteří se dokonce scházejí, aby vedli účetnictví sdružení.

Trailer filmu Na lodi AdamantVideo: Aerofilms

Na lodi Adamant, Francie / Japonsko 2023, dokument, 109 min., režie: Nicolas Philibert

Suzume

Suzumina cesta začíná v poklidném městečku na ostrově Kjúšú, kde se setká s mladíkem, který jí řekne: „Hledám dveře.“ Suzume najde osamělé dveře stojící uprostřed trosek, jako by byly chráněny před katastrofou, k níž tam došlo. Suzume, již očividně přitahuje jejich síla, sáhne po klice… Dveře se začínají otevírat jedny po druhých a vrhají zkázu na všechny v jejich blízkosti. Suzume musí tyto portály zavřít, aby zabránila další katastrofě.

Trailer filmu SuzumeVideo: Falcon

Suzume, Japonsko 2022, animovaný dobrodružný, 122 min., režie: Makoto Šinkai

Rebel

Když se Kamal rozhodne změnit svůj život k lepšímu, odjede z Belgie pomáhat obětem války v Sýrii. Po příjezdu je však donucen přidat se k milicím a zůstane uvězněn v Rakce. Doma se jeho mladší bratr Nassim rychle stane snadnou kořistí radikálních verbířů, kteří mu slíbí, že se s bratrem opět setká. Jejich matka Leila bojuje, aby ochránila to jediné, co jí zbylo: svého nejmladšího syna.

Trailer filmu RebelVideo: Film Europe

Rebel, Belgie / Lucembursko / Francie 2022, akční drama, 135 min., režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah, hrají: Aboubakr Bensaihi, Lubna Azabal, Ala Riani, Tara Abboud, Fouad Hajji a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám