Hlavní obsah

Filmové premiéry: Jiří Suchý: Lehce s životem se prát, Národní třída či Deštivý den v New Yorku

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváckou cenu Práva dostal na letošním MFF Karlovy Vary dokument Olgy Sommerové Jiří Suchý: Lehce s životem se prát. Podle románu Jaroslava Rudiše vznikl film Národní třída. Deštivý den v New Yorku je novinka Woodyho Allena. Kanadská animovaná pohádka Princ Krasoň prozradí, co mají společného Sněhurka, Šípková Růženka a Popelka. Voda je protagonistou výpravného dokumentu Aquarela.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Jiří Suchý: Lehce s životem se prát

Muž devatera řemesel, divadelník, hudebník, textař, básník, skladatel, spisovatel, filmař, grafik, výtvarník nebo divadelní režisér… A především legenda české kultury, která ovlivnila několik generací. To je Jiří Suchý, o jehož životní cestě natočila film Olga Sommerová.

Jiří Suchý - Lehce s životem se prátVideo: CinemArt

Jiří Suchý: Lehce s životem se prát, Česko 2019, dokument, 102 min., režie: Olga Sommerová.

Národní třída

Chlápek přezdívaný Vandam žije sám na okraji Prahy a každý den cvičí, aby byl v kondici, a snaží se udělat dojem na Lucku, která v sídlištní hospodě točí pivo. Často a rád se porve. Je znalec dějin a válek. Má pocit, že svět míří k zániku, že se schyluje k velké bitvě. A tak cvičí, aby byl na tu poslední rozhodující bitvu nachystaný.

trailer Národní třídaVideo: Negativ

Národní třída, Česko/Německo 2019, drama, 91 min., režie: Štěpán Altrichter, hrají: Hynek Čermák, Kateřina Janečková, Jan Cina, Václav Neužil ml. a další

Deštivý den v New Yorku

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho a Ashleigh, jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství...

Deštivý den v New Yorku (2019) Video: Bisocop

Deštivý den v New Yorku, USA 2019, komedie, 92 min., režie: Woody Allen, hrají: Timothée Chalamet, Elle Fanningová, Selena Gomezová, Jude Law, Liev Schreiber a další

Princ Krasoň

Ještě když byl princ Krasoň malý chlapec, zlomyslně ho zaklela zlá královna. Od té doby se do něj každé děvče v království beznadějně zamiluje. Aby zlomil kletbu a našel pravou lásku, vydá se na dobrodružnou cestu. Společnost mu dělá neznámý cizinec Lenny, o kterém netuší, že je to děvče Lenore, převlečené za chlapce, a jediné děvče v zemi, na které kletba neplatí.

Princ krasoňVideo: Mirius FD

Princ Krasoň, Kanada 2019, animovaná pohádka, 90 min., režie: Ross Venokur, v českém znění: Vendulka Příhodová, Ondřej Brzobohatý, Ivana Korolová, Bára Šedivá a další

Aquarela

Voda jako fascinující živel je protagonistou, zatímco člověku připadá epizodní role v odvěkém koloběhu vzniku a zániku. Kamera cestuje ze zamrzlé hladiny Bajkalu přes ledové hradby Antarktidy do útrob hurikánu Irma či mocných venezuelských Andělských vodopádů. Sytými barvami vykresluje portrét tvořivé i ničivé síly ve všech jejích formách a zachycuje důsledky dramatických proměn klimatu.

Aquarela Video: Artcam Films

Aquarela, VB/Německo 2018, dokument, 89 min., režie: Viktor Kossakovsky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám