Hlavní obsah

Filmové premiéry - Hugo a jeho velký objev, Jeden musí z kola ven, Perfect Sens a Kronika

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin několik filmů, které čeká oscarový boj. Nejvíc nominací, jedenáct, má Hugo a jeho velký objev, první 3D film Martina Scorseseho, se třemi nominacemi se bude o Oscara ucházet klasické špionážní drama Jeden musí z kola ven. Dále je tu svérázná adaptace Shakespeara Hamlet podniká od finského režiséra Akiho Kaurismäkiho, akční sci-fi Kronika o třech chlapcích, kteří získali nadpřirozené schopnosti a Perfect Sense, romantické drama o lásce i podivné nákaze s Ewanem McGregorem v hlavní roli.

Upoutávka na film Hugo a jeho velký objev (v kinech od 2.2.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Hugo a jeho velký objev

Foto: Bontonfilm

S nejvyšším počtem jedenácti nominací jde do souboje o americké Oscary film režiséra Martina Scorseseho Hugo a jeho velký objev, který vstupuje do českých kin. Překrásný působivý snímek pro celou rodinu natočil Scorsese ve 3D podle ceněné knihy Briana Selznicka Velký objev Huga Cabreta. Vypráví v něm jímavý i dobrodružný příběh o statečném, vynalézavém chlapci a zároveň skládá velkou poctu filmovému umění a jednomu z průkopníků kinematografie Georgesi Mélièsovi.

Hugo a jeho velký objev, USA 2011, 126 min., režie: Martin Scorsese, hrají: Ben Kingsley, Asa Butterfield, Sacha Baron Cohen, Jude Law a další.

Jeden musí z kola ven

Upoutávka na film Jeden musí z kola ven (v kinech od 2.2.2012)Video: AeroFilms

S třemi oscarovými nominacemi za herecký výkon Garyho Oldmana, hudbu Alberta Iglesiase a adaptovaný scénář Bridget O´Connorové a Petera Straughana vstupuje do kin film podle románu mistra špionážní a detektivní literatury Johna le Carrého Jeden musí z kola ven. Ten také u nás k premiéře filmu znovu vyšel.

Foto: Aerofilms

Filmové premiéry

Švédský režisér Tomas Alfredson natočil film jako klasické špionážní drama, které se odehrává v první polovině sedmdesátých let uvnitř britské zpravodajské služby MI6. V centru dění je předčasně penzionovaný důstojník George Smiley, nyní povolaný zpět, aby vypátral krtka – tajného agenta sovětské zpravodajské služby, zavrtaného tak dlouho a hluboko, že se dostal až na některou z nejvyšších pozic v MI6.

Jeden musí z kola ven, Velká Británie/Francie/Německo 2011, režie Tomas Alfredson, hrají: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong, John Hurt, Benedict Cumberbatch a další.

Perfect Sens

Upoutávka na film Perfect Sense (v kinech od 2.2.2012)Video: Film Europe

Koprodukční evropský film vypráví milostný příběh mezi mladým šéfkuchařem a epidemioložkou na pozadí záhadné nákazy, která propukla v různých částech světa. Postižení lidé ztrácejí nejprve čich, poté chuť a nakonec i sluch. Zatímco Susan a Michael prožívají nové a neočekávaně hluboké city, lidé na celém světě se začínají cítit podivně.

Foto: FilmEurope

Filmové premiéry

Hlavní roli ztvárnil jeden z nejvyhledávanějších herců současnosti Ewan McGregor, jeho partnerkou je krásná Eva Greenová.

Perfect Sens, Velká Británie, Dánsko, Německo, Švédsko, 2011, 92 min., režie: David Mackenzie, hrají: Ewan McGregor, Eva Greenová, Connie Nielsenová, Ewen Bremner, Stephen Dillane a další

Hamlet podniká

Ukázka z filmu Hamlet podniká (v kinech od 2.2.2012)

Svéráznou adaptaci Shakespearova dramatu Hamlet natočil jako černobílý film slavný finský režisér Aki Kaurismäki. Děj zasadil do současného Finska a zabývá se v něm rodinnými vztahy, poznamenanými mocenskými vazbami. Kaurismäkiho Hamlet je povaleč z bohaté rodiny a rádoby básník bez talentu. Po otcově smrti získá významný podíl ve firmě, kterou řídí jeho strýc. Čeká ho zkouška dospělosti podmíněná odhalením tajemství, které souvisí s rodinnou historií.

Hamlet podniká, Finsko 1987, tragikomedie, 86 min., režie: Aki Kaurismäki, hrají: Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Kati Outinenová

Kronika

Upoutávka na film Kronika (v kinech od 2.2.2012)Video: Bontonfilm

Charismatický hezoun Steve, vědátor Matt a v kolektivu neoblíbený Andrew jsou kamarádi ze střední, kluci, na nichž není nic neobvyklého. Až jednou najdou v lese záhadnou substanci, která jim dodá nadpřirozené schopnosti. Najednou mohou dělat věci, o kterých se jim předtím ani nesnilo. Jenže umět takové schopnosti rozumně využít, to není jen tak, a kluci si s nově nabytými výhodami nedokážou poradit zrovna ideálně.

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Kronika, USA 2011, sci-fi/thriller, 84min., režie: Josh Trank, hrají: Alex Russell, Michael B. Jordan, Dane Dehaan, Michael Kelly, Ashley Hinshaw

Reklama

Výběr článků

Načítám