Hlavní obsah

Filmové Finále Plzeň proběhne od 25. září

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň nabídne od 25. do 30. září české filmy, seriály a dokumenty uplynulého roku, ale i žhavé premiéry a předpremiéry a spolu s nimi zajímavé hosty. Chystají se studentské prvotiny a odhalování stop českých tvůrců v mezinárodních koprodukcích, pohled k sousedům přes hranice do německé a slovenské kinematografické kuchyně.

Trailer k filmu TrhlinaVideo: Falcon

 
Článek

Zhlédnout bude možné snímky Amundsen, Trhlina, Bábovky, Šarlatán, Sviňa, Služebníci, Krajina ve stínu a další.

O Zlatého ledňáčka se v soutěžních sekcích utkají hrané filmy, dokumentární snímky, televizní a studentská tvorba. Hlavním centrem dění zůstává Měšťanská beseda a přilehlé Kopeckého sady. Novinkou je nový promítací sál v nedalekém Divadle Dialog.

„Jarní krize nás jako většinu ostatních silně zasáhla, ale rozhodli jsme se nevzdat se, festival posunout z jarního na podzimní termín a udělat nejlépe jak to půjde i ve ztížených podmínkách. Za svou dlouhou historii toho Finále zažilo již hodně. Někdy mu nepřála politická, jindy ekonomická situace, teď to byla epidemie. Ostatně to není poprvé, co se odehraje na podzim, takové mimořádné ročníky již byly. Ale festival se vždy oklepal a diváci ho podrželi. Věřím, že tomu bude tak i tentokrát,“ říká Eva Veruňková Košařová, ředitelka Finále Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám