Hlavní obsah

Film přiblíží poslední dny Tupaka Shakura

Právo, (ŠH)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký filmař Gobi M. Rahimi hodlá natočit dokumentární film o americkém raperovi Tupaku Shakurovi, který zemřel 13. září 1996 v Las Vegas na následky postřelení. Jde o další připravovaný titul inspirovaný tímto kultovním interpretem.

Foto: ČTK

Tupac Shakur zemřel v roce 1996.

Článek

Rahimi na film shání peníze na crowdfundingovém portálu Indiegogo. Jeho cílem je od dobrovolných přispěvatelů sesbírat tři sta tisíc amerických dolarů potřebných na financování filmu. Během prvního dne vybral téměř 4 tisíce dolarů.

Děj snímku s pracovním názvem 7Dayz se zaměří na sedm dní následujících poté, co rapera 7. září 1996 postřelili v autě na křižovatce v Las Vegas. Jak prozradil Rahimi, snímek má přiblížit jeho osobní zážitky z nemocnice, když seděl vedle vážně zraněného a umírajícího přítele s obavou, že někdo přijde a dokončí v první fázi nepovedenou vraždu.

„Nebude to film o Tupakovi, ale bude to film s Tupakem. Je o tom, jak změnil můj život,“ sdělil filmař portálu Deadline. „Tupac ve filmu bude hrát. Mám archivní materiály, které dosud nikdo neviděl a které ve filmu použiju,“ prozradil.

Dodal, že záběry vznikly v době nahrávání dosud nevydaného alba One Nation.

Rahimi rovněž řekl, že cílem jeho počinu není hledání viníka Shakurovy smrti. „Byl jsem svědkem Tupakových posledních dnů a tento příběh dlužím jemu a světu,“ vyjádřil se režisér, který pro Tupaka v období jeho spolupráce s Death Row Records natočil množství videí včetně oficiálního klipu ke skladbě se Snoop Doggem 2 Of Amerikaz Most Wanted z roku 1996.

Reklama

Výběr článků

Načítám