Hlavní obsah

Film o Mandelovi půjde do kin v listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film natočený podle slavné knihy jihoafrického bojovníka proti apartheidu Nelsona Mandely Dlouhá cesta za svobodou půjde do kin letos v listopadu. S odvoláním na producenty o tom informovala agentura AFP.

Foto: Jonathan Evans, Reuters

Nelson Mandela

Článek

V hlavní roli životopisného snímku se v režii Justina Chadwicka objeví britský herec Idris Elba. Příběh bude sledovat Mandelův život od dětství přes vězení, pád apartheidu až po zvolení prvním černošským prezidentem JAR v roce 1994.

"Jsme poctěni, že jsme dostali od Madiby filmová práva na jeho fascinující životní příběh," uvedl producent Anant Singh v prohlášení, v němž použil oblíbenou Mandelovu přezdívku. Singha prý potěšilo, když Mandela viděl fotografie Elby ve své typické košili a zeptal se: "To jsem já?"

Kniha Dlouhá cesta za svobodou vyšla v roce 1994 a přeložena byla do řady jazyků včetně češtiny. Singh získal práva na její filmové zpracování v roce 1996. O životě nyní čtyřiadevadesátiletého Mandely bylo natočeno několik filmů a dokumentů, ale producenti tvrdí, že Mandela: Long Walk to Freedom, je jediný film, který má oficiální schválení jak od Mandely, tak od Nadace Nelsona Mandely, která spravuje jeho odkaz.

Nelson Mandela byl letos opakovaně hospitalizován kvůli infekcím dýchacích cest. Nyní se zotavuje ve svém domě v Johannesburgu. Jeho stav je označován jako "křehký".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám