Hlavní obsah

Kytarista UDG Tomáš Vohradský: Od května do září odehrajeme kolem padesáti koncertů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K létu patří hudební festivaly. Jedním z nich je i Přehrady Fest. Odehrává se tam, kde je voda, jak název napovídá. V srpnu akce proběhne na Vranovské pláži, v autokempu Seč a ve Veselí nad Lužnicí, v tamních pískovnách. Hrát všude bude také kapela UDG. Její kytarista, Tomáš Vohradský odpověděl na pár otázek Novinek.

Foto: Roman Černý/Warner Music

Skupina UDG, zleva Tomáš Staněk (bicí), Bohouš Němeček (kytara), Pavel Vrzák (baskytara), Tomáš Vohradský (kytara), Adam Kupera (saxofon, zpěv) a Petr Vrzák (zpěv).

Článek

Přehrady Fest patří k akcím pod širým nebem. Hrajete raději venku, nebo v klubech?

Tahle odpověď je trochu klišé, protože na ni odpovídá většina muzikantů stejně, ale je to tak, že v létě se těšíme do klubů a v zimě zase ven. Přehrady Fest jsou zrovna jednou z těch nejlepších venkovních akcí a dovolím si říct, že tam se letos těšíme ze všeho nejvíc.

Jsme v období hudebních festivalů. Kolik jich máte od června do září?

Hrajeme od začátku května a s pravidelností končíme na konci září, kdy odehrajeme kolem padesáti koncertů: od festivalů po městské slavnosti nebo vlastní akce na letních parketech.

Jak dlouho dopředu skládáte na toto období pracovní diář?

Na koncertním plánu se dělá nepřetržitě, například v tenhle čas máme už obsazeno hodně letních termínů pro rok 2024. Koncerty si domlouváme sami. Náš tým - krom kapely - obsahuje ještě zvukaře, dva techniky, řidiče a holčinu na prodej merche. S odbavením koncertů, tedy zasílání smluv a technických riderů, nám pak pomáhá naše kamarádka Veronika. Zbytek veškeré práce, jako například správu sociálních sítí… si také děláme sami.

Spočítali jste někdy, kolikrát za „venkovní“ sezonu projedete Česko?

Spočítat se to asi nedá, ale třeba takových dvacet pět tisíc kilometrů za léto najezdíme. Je to hukot…

Hodně koncertů je i koncem roku. Na kdy si plánujete tedy volno?

Koncertní pauzu máme většinou v říjnu, a pak od Vánoc do konce února. Nadcházející období to bude podobně. Těším se, až vycestuju někam pryč. Stejně jako se pak těším zase na hraní…

Čeká vás nějaký nový hudební projekt nebo chystáte desku?

Před měsícem jsme vypustili ven videoklip k písni Někam Ven, z kterého máme velkou radost. Do hlavní role jsme obsadili herce Kryštofa Bartoše a myslím, že klip se moc povedl. Následující čas chceme věnovat kapelnímu soustředění a skládání nových písní. Termín na novou desku zatím nemáme, ale můžu prozradit, že do té doby vypustíme ven alespoň dva až tři singly.

Tomáš „Jugi“ Staněk z kapely UDG: Většina hudebníků si dá před koncertem panáka

Kultura

Herec Kryštof Bartoš měl svou kapelu. Nyní účinkuje v klipu skupiny UDG

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Emotikon - UDG [CD], KB Acoustic Stage - UDG [CD + DVD]

Reklama

Související témata:
Tomáš Vohradský

Výběr článků

Načítám