Hlavní obsah

Festival Svět knihy začíná na pražském Výstavišti

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Základní myšlenka 15. mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy Praha, který ve čtvrtek zahajuje na Výstavišti v Praze a potrvá až do neděle, se jmenuje 27 ze 27/Evropa v literatuře – literatura v Evropě. Odráží skutečnost, že ČR předsedá Radě Evropy a mluví jménem EU. Proto se u nás představují všechny státy EU.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

15. mezinárodní knižní veletrh Svět knihy bude hostit pražské Výstaviště 14.-17. května.

Článek

Ve 14 hodin v literárním sále uvede Wolfgang Strycz, programový manažer přehlídky Fascination Comics, vévodící frankfurtskému veletrhu, vývoj německého komiksu. V 16 hodin jej pak vystřídá Guy Fontain, redaktor souborného díla Přehled dějin evropské literatury, který nabídne práci odborníků z řady univerzit mapující vývoj evropské literatury od středověku po současnost.

Hlavní expozicí mezi 317 vystavovateli z osmatřiceti zemí je Ruská kniha. Z bohaté delegace vystoupí v pátek v 18 hodin hvězda sci-fi Sergej Lukjaněnko. K jeho nejpopulárnějším knihám patří i poslední české překlady Hvězdy, ty studené hračky, Svět Stínu nebo Bludiště obrazů.

Z českých autorů v pátek jistě zaujme Zdeněk Svěrák se svými Povídkami, dále Jiří Stránský, Shakespearův překladatel Martin Hilský, také ilustrátor Petr Urban nebo písničkář Pavel Dobeš. Svou knihu Rok šestý bude podepisovat Václav Klaus.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám